Budget skabeloner

Bevar det økonomiske overblik når du starter og driver din virksomhed.

StartupCentralHeader

Hvorfor er budget vigtigt?

Som selvstændig og iværksætter har du fjernet dit sikkerhedsnet i form af fast indtægt fra et lønmodtagerjob. Det økonomiske aspekt vil derfor ofte fylde mere, end det gjorde da du havde en sikker indtægt. For at fjerne nogle af disse bekymringer, skal du have et komplet overblik over din økonomi. At lægge et budget handler om at balancere omkostninger og indtægter, så du altid har penge til at betale udgifter og leve for.

Budgetter

Bevar det økonomiske overblik

Det økonomiske overblik må ikke undervurderes. Skal du optage et banklån eller have investorer i forbindelse med din virksomhed, skal et økonomisk overblik fremvises, både for indeværende år og fremtidige regnskabsår. Har du ikke selv overskuet eller erfaringen til at lave det, anbefaler vi, at du kontakter vores samarbejdspartnere på området.

Overblikket findes ikke kun ved at kigge på din erhvervskonto, men ved at kende dine eksisterende og kommende indtægter og ikke mindst omkostninger.

Et par gode tips:

  • Sørg for at have en erhvervskonto, så du ikke blander din private og din virksomheds økonomi sammen.
  • Ha’ in mente at nogle udgifter kun kommer 1-4 gange om året.
  • Læg nogle penge til side, så du har til uforudsete udgifter og til udgifter, som kun kommer 1-4 gange om året.

Startup Central tilbyder tre standardiserede budgetskabeloner, som du bør gøre brug af uanset hvilken virksomhed du driver. Med budgetløsningerne opbygger du en enkel økonomisk forståelse af din virksomhed. Jo mere detaljeret du udfylder dit budget, desto færre uforudsete udgifter dukker op. De tre skabeloner er eksklusive tools for vores medlemmer, du skal derfor være medlem for at kunne downloade dem.

  • Etableringsbudgettet giver dig en idé om, hvad det vil koste at starte din virksomhed.
  • Likviditetsbudgettet er til for at styrke dine fremtidshandlinger ud fra et økonomisk aspekt.
  • Driftsbudgettet giver dig et overblik over dine driftsmæssige udgifter, så du kan følge din økonomiske udvikling.

Er du i tvivl om hvordan du skal udfylde skabelonen, kontakt vores coaches på området, de vil kunne guide dig igennem opsætningen, ukendte faktorer eller lignende, du må have udfordringer med.

Typiske fejl i budgettering

Den mest almindelig fejl i budgetlægningen er for stor optimisme. Selvfølgelig skal du tro på din virksomhed, men det er klogt at sætte realistiske mål. Så kan du altid blive positivt overrasket.

Selvom du bruger vores budgetskabeloner, kan der være udfordringer i at få dem alle til at stemme overens med hinanden. Du skal være opmærksom på, om balancerne stemmer og om du har hensat det korrekte beløb til SKAT, angivet korrekt skyldig moms osv. Kontakt vores coaches hvis du er i tvivl.

Modtag uvurderlige nyheder og viden

Få de seneste nyheder fra Startup Central og hold dig opdateret på, hvad der sker i iværksættermiljøet.