Budgetter

Det er vejen til dit økonomisk overblik, derfor skal bruge det!

Budgetter - hvorfor er de vigtige?

For hvilken som helst iværksætter vil det altid være nemmere at træffe strategiske beslutninger ud fra et økonomisk perspektiv om det er strategisk på kort eller langsigt. Det handler om at styrke sine beslutningkraft.

 

Når du som selvstændig eller iværksætter starter din virksomhed har du fjernet alle sikkerhedsgrundlag i sikker indtægt fra et lønmodtager job. Du vil opleve før eller siden at du får søvnløse nætter, og derfor skal du have et komplet overblik over din økonomi. Fjern så mange stressfaktorer fra dig selv allerede nu.

 

En af det største grunde til virksomheder stopper deres drift er manglende økonomisk overblik fra ejeren/lederen i virksomheden. Overblikket findes ikke kun ved at kigge på din konto i banken men ved at kende dine eksisternde omkostningen og fremtidige omkostninger.

 

Du får her tre standardiseret budgetløsninger som du bør gøre brug af uanset hvilken type virksomhed du driver. Økonomi er det som betaler regninger og løn, et overblik her må ikke undervuderes. Her kan du opbygge en enkel økonomisk forståelse for din virksomhed allerede fra de tidlige måneder - måske endda inden det starter. Vi har derfor samlet de 3 typer budgetter du oftest vil gøre brug af.

 

Jo mere detaljeret du kan blive i dit budget, desto færre trælse overraskelser vil dukke op. Det gælder moms-regninger, evt skattebetalinger osv.

 

Det er bestemt ikke alle felter i nogle af budgetterne men kun dem som gør sig gældende for din virksomheds og din drift. Filerne er Excel som du bare kan slette knap så relevante kolonner.

 

Etabeleringsbudgettet er den løsning som giver dig en forståelse af hvilken udgift det potentielt kan være at starte din virksomhed.

 

Undgå de økonomiske fodfejl fra start spørg endelig vores coaches til råds angående opsætning og evt. ukendte faktorer for dig. Vi kan også anbefale at du tager fat i Aconta som er vores løsning på det økonomiske, Frederik er erfaren Billy bruger som er vores anbefalede økonomi løsning.

 

Økonomi kan være en jungle men du skal være indforstået med du skal deltage i det, have en eller flere fingere på din økonomiske puls.

 

Det skal også siges skal du tage et banklån eller have investorer med på din virksomhedsrejse så skal et økonomisk overblik fremvises både for indeværende år men også for din fremtidige regnskabsår.

 

Fremtidige regnskabsår du skal kalkulere dine antagelser ind, og det kan du kun ved brug at dine data fra tidligere måneder/tidligere regnskabsår.

 

Dine budgetforudsætninger bygger måske mest på antagelser og forventninger til markedet. Men det er vigtigt at få alle beregninger og detaljer med, så dit budget bliver gennemarbejdet og seriøst. 

 

Typiske fejl i budgettering 

Den mest almindelige fejl i budgetlægningen er for stor optimisme. Selvfølgelig skal du tro på din virksomhed, dog er det bedre at overraske positivt fremfor negativt. Det er bydende nødvendigt, at du er realistisk.

 

Selv om du bruger vores skabeloner til dit budgetarbejde, så kan det godt give udfordringer at skabe den indre sammenhæng i budgetterne. Husk derfor at gøre brug af vores coaches med økonomisk viden du kan få. 

Etabeleringbudget

Uanset hvilken type virksomhed du vil stifte, er det afgørende at kende din økonomi fra starten. Her finder du et budget som kan hjælpe dig med at finde din opstartspris.

Bliv medlem for at få adgang.

Likividitetsbudget

Det kan for mange være at forveksle et driftbudget, men et likviditetsbudget er til at for styrke dine fremtidshandlinger ud fra et økonomisk aspekt. Du skal kende din nuværende og fremtidige kassebeholdning.

Bliv medlem for at få adgang.

Driftbudget

De fleste startups kæmper med økonomien, fordi overblikket er svært at holde. Derfor har vi et driftbudget til dig sådan du altid har mulighed for at følge din økonomiske udvikling.

Bliv medlem for at få adgang.

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Ved tilmelding af nyhedsbrev, accepterer du hermed, at vi må sende dig nyhedsbreve med informationer omkring Startup Central samt tilbud. Du kan til enhver tid tilbagekalde samtykket.