Unge iværksættere vinder Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab | Startup Central
Tre unge gutter vinder DM i Entreprenørskab med deres kommunikationssystem, Bubbles, til børn med bl.a. diagnosen ADHD.
<div class='container'>

Siden august har de tre unge iværksættere og medlemmer af netværket, Startup Central, Nicklas Stokholm, Christian Ørum og Kevin Jensen, fra Herningsholm Erhvervsgymnasium, arbejdet på deres ide, Bubbles – et kommunikationssystem for børn med særlige behov med fokus på indlæring. I onsdags, den 22. april, kunne de kalde sig Danmarksmestre i Entreprenørskab.

Den 22. april vandt de unge studiekammerater, Nicklas Stokholm, Christian Ørum og Kevin Jensen, Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab – Company Programme. ”Det er vildt fedt! At have en virksomhed i en alder af 18 år, og endda med et produkt, vi ved, hjælper børn med koncentrationsbesvær til at blive bedre i skolen, er vildt fedt,” udtaler Nicklas Stokholm til Startup Central.

Sammen har de tre iværksættere skabt kommunikationssystemet, Bubbles, for børn med særlige behov og koncentrationsbesvær, fx ADHD eller lignede. ”Ideen opstod, fordi Christians lillesøster har ADHD, og han har oplevet, hvor svært, det kan være for hende at koncentrere sig om skolearbejdet. Christian har længe haft et ønske om at hjælpe sin lillesøster, og så rullede ideerne derfra,” fortæller Nicklas.  Bubbles forbinder læreren og eleven i en støjfrikommunikationskanal, hvor hovedtelefonerne eliminerer støjen omkring eleven. Sådan kan eleven kun høre underviseren uden udefrakommende støj, og de har rig mulighed for at koncentrere sig om skolearbejdet.

Nicklas nævner, at de allerede har fået god respons fra brugerne, og derfor har de også valgt at offentliggøre en gratis prøveperiode på 14 dage. ”Vores produkt kan være svært at formidle over mail eller telefonen. Derfor er det vigtigt for os, at brugerne har mulighed for at sidde med og opleve hele produktet.”

Men iværksætterdrømme er ikke altid en dans på roser – også selvom man lige har vundet Danmarksmesterskaberne i Entreprenørskab. Drengene oplever nemlig udfordringer med udbredelsen af deres produkt, men løsningen ser dog ud til at være lige ude i horisonten.

”Ja, udbredelsen af produktet er nok den største udfordring vi har foran os lige pt. Derfor var vi også en del af Danmarks Læringsfestival, der blev afholdt mellem den 4. og 5. marts. Der var i alt 7.300, så det gav os god mulighed for at formidle vores produkt og netværke,” forklarer Nicklas.

Det altafgørende for de tre iværksættere, har været netværket: ”Som 18-årig med begrænset viden om iværksætteri og virksomhedsarbejde, har netværket og sparring med andre iværksættere været essentielt for at udbygge vores viden,” fastslår Nicklas.

De tre studiekammerater har allerede sat planer for fremtiden, og selve videreudviklingen af produktet: ”Selvom det er lidt tidligt i processen, tænker vi allerede på, hvordan vi kan forbedre vores produkt endnu mere, og hvordan vi kan optimere det. Derudover har vi tanker om at udbrede kommunikationssystemet til fx psykiatrien,” afslutter Nicklas.

Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab er et event, hvor elever fra ungdomsuddannelser lærer at omdanne ide til produkt, og tester livet som iværksætter.

Gør som disse tre unge iværksættere, og meld jer ind i Startup Central.

Læs mere om hvad Startup Central tilbyder.

</div>