Vidste du… At kun 42 % af nye virksomheder overlever 5 år? | Startup Central
Iværksætteri er en hård branche, derfor er det også kun mindre end halvdelen af alle dem, som skifter virksomhed, som når deres 5 års jubilæum.
<div class='container'>

Iværksætteri kan være et usikkert erhverv at begive sig ud i. Lige meget om det er noget nyt og revolutionerende man starter selvstændigt med eller om det er en optimering af noget allerede eksisterende, så er det usikkert.

Det handler nemlig om meget mere end at have et godt produkt. Man skal også kunne sælge det, markedsføre det rigtigt og ramme det helt rigtige tidspunkt at lancere det. Der er derfor rigtig mange, som vil sige, at man skal have en god portion held med sig også.

Rigtig mange stifter virksomhed hvert år. Der lanceres derfor rigtig mange nye og optimerede produkter på markedet hvert år. Det skaber en masse larm i form af reklamer. Alle disse produkter er ikke relevante for alle, derfor kan et relevant produkt godt blive gemt i mængden af de mange irrelevante.

Dette betyder, derfor at omkring 42 % af de nye virksomheder ikke overlever det femte år. Det er en ærgerlig statistik, da vi i Startup Central arbejde på at få flere selvstændige i Danmark og gøre Danmark til et iværksætterland.

Disse tal vil uden tvivl skræmme nogle, så de ikke udlever deres iværksætterdrøm.

Når man starter virksomhed, skal man være tålmodig. Det er de færreste, som genererer overskud med det samme, det tager som regel et par år før virksomheden genererer overskud.

Dog er det sådan, at de færreste selvstændige bliver erhvervsdrivende, fordi de vil være velhavende, de fleste selvstændige gør det fordi, de har en passion og en iværksættertrang, som de bliver nødt til at udleve.

Mange selvstændige har bl.a. startet deres virksomhed fordi:

  • De gerne vil hjælpe andre
  • De passer ikke ind i et lønmodtagerjobs rammer
  • De har en iværksættertrang, som ikke kan undslippes
  • De har en stor passion for noget specifikt

For disse selvstændige handler det om, at noget helt andet end pengene, derfor skal deres virksomhed bare kunne løbe rundt, så de kan fortsætte med at gøre det, som betyder noget for dem.

Der er ingen grund til, at din virksomhed skal dreje nøglen om og at du skal blive en del af denne statistik.

Du kan læse bloggen om hvordan du sparer penge med dit startup. Der er nemlig en helt masse penge at spare, hvis du selv gør lidt af arbejdet.

Du kan også søge om investering og crowdfunding. Læs bloggen om crowdfunding her. Heyfunding har skrevet fire blogs om at få investering. Læs blogsne om, hvordan du skaffer funding til din startup på idé/koncept stadiet, udviklings stadiet, go-to-market stadiet og vækststadiet.

</div>