Sådan skaber du en Instagram profil der får følgere | Startup Central
SoMe er et fantastisk værktøj til at skabe synlighed og få kunder. Men man kan hurtigt spilde en masse tid, derfor får du her tips til hvordan du skal gøre.

Sociale Medier kan være et fantastisk sted at promovere sit brand, men hårdt arbejde kan også hurtigt være spildt. Som iværksætter har man mange bolde i luften og det kan derfor være svært at lægge enorme mængder tid og energi i at lære om algoritmer og huske at poste flere gange dagligt. Jeg vil derfor i dette indlæg give dig nogle af de tips og tricks jeg har lært, til at opnå mere engagement, få flere følgere og automatisere min Instagram. Sidder du også med en Instagram profil og prøver at gætte dig frem til hvad og hvornår du skal poste, så er dette indlæg lige noget for dig. Du behøver hverken være ekspert eller bruge enorme mængder tid på at implementere disse tips. Du kan starte allerede i dag.

Vælg et farvetema til din profil

Ligesom med dit brands visuelle identitet, har du sikkert nogle farver der går igen. Det samme skal være synligt på din instagram profil. Instagram er et meget visuelt medie og det er vigtigt med et sammenhængende udtryk i farve og stil. Vælg 5-6 farver der matcher og skift imellem dem i dine posts.

Dette gør dit brand genkendeligt og dit feed vil have en mere glidende overgang for øjet.

Vær konkret i din Bio

Når potentieller kunder besøger din Instagram profil er det afgørende at de forstår hvorfor de skal følge dig. Vælg 3 ting du tilbyder i dit content. Jeg laver hudpleje og har selv valgt følgende værdier:

  • Hudpleje tips
  • Motivation
  • Produkt information/promovering

Mine følgere og potentielle følgere kan altså gennem mine posts, lære om hudpleje, lære om mit produkt og blive inspireret til at fokusere mere på deres egen hud.

Husk derudover at overskriften/navnet som ses først på din profil, bliver læst af Google, så husk at være tydelig deri, hvem du er eller hvad du laver.

Vil du have flere muligheder i linket i bio, kan du tilknytte Linktree. Det er super nemt og gratis at tilføje og giver dine følgere flere muligheder end blot at lande på en enkel landingpage.  Du kan finde det på www.linktr.ee

Skab lækkert content nemt

Du behøver ikke længere at være grafisk designer for at lave opslag der fanger. Brug evt. Canva til at designe dine posts eller blot inspiration. Husk at holde fast i dit farvetema, for et lækkert og genkendeligt feed.  Vælger du at lave videoer, så sørg for at coverbilledet ikke forstyrre eller ødelægger dit feed. Vælg evt. et coverbillede der skaber interesse når det ses alene.

Apps som Mojo, Typorama og Pixaloop er super gode apps til at skabe lækre effekter og lave stories der fanger folks interesse. Mojo er perfekt til stories, Typorama har fede muligheder for skrifttyper og med Pixaloop kan du lave effekter over dine billeder med fx glitter og sne, der er med til at fange interesse.

Få overblik over dit feed

Med Preview kan du se hele dit instagram feed inden du poster. Du kan således rykke rundt på billeder og se hvordan de passer sammen og bedre planlægge dit farvetema. Blot husk at Instagram rykker på billederne, da de første 3 billeder vises først, så tjek gerne flere gange om det nu ser ud som du ønsker.

Brug matchende billeder på dine højdepunkter

Højdepunkter er et godt sted at fremhæve fx nyheder og rabatkoder eller lave en Q&A. Her kan du tilføje tidligere historier og lave dit eget coverbillede så det passer til din stil.

På Instagram kan det være en kamp at skille sig ud blandt de millioner af billeder der konstant postes og derfor er det vigtigt, at når potentielle følgere lander på din profil at skabe de bedste muligheder, for at få den person til at følge, da de ellers hurtigt kan forsvinde igen. Instagram er lige så meget et visitkort af din forretning og brand i disse tider som en hjemmeside kan være. Vær konkret og præcis i hvad du ønsker potentielle følgere skal vide og hav det sjovt med at skabe en masse lækkert content. Og husk, det ikke altid det mest perfekte content der klarer sig bedst. Skab værdi, lær fra dig og inspirer dine følgere, så de har lyst til at følge dig.

 

Held og Lykke med din Instagram rejse.

 

Maja Frausing, Stifter af Frausing Beauty