Sådan laver du en forretningsplan | Startup Central
Din forretningsplan skaber rammerne for din virksomhed. Her får du en guide til, hvordan du laver din forretningsplan i Startup Central.

En forretningsplan er vigtig for din virksomhed. Nogle går mere op i den end andre, blandt andet investorer og flere banke kræver en forretningsplan, for at de henholdsvis vil investere eller bevillige et lån.

En forretningsplan giver dig overblik over din virksomhed og sætter den fornødne struktur på virksomheden. Den beskriver alle aspekter af din virksomhed, samt hvordan den skal drives. Dermed danner den fundamentet for din virksomhed.

Der findes rigtig mange forretningsplanskabeloner på nettet og de ligner egentlig mere eller mindre hinanden. De er derfor ukonkrete og knap så brugervenlige.

Vi har udarbejdet en forretningsplan, til vores medlemmer, i samarbejde med 25 business angels. På den måde sikres det, at de spørgsmål der er i forretningsplan, stemmer overens med de spørgsmål som investorer, banker osv. gerne vil have svar på.

Forretningsplanen er gjort nem, for at tage højde for, at ikke alle har den store viden inden for blandt andet økonomi og jura. Vil du vide mere om forretningsplanen, så kan du læse om den her.

Som medlem af Startup Central har du mulighed for at udfylde din egen forretningsplan, som du blandt andet kan bruge til at få overblik over din virksomhed.

Er du endnu ikke medlem, kan du blive medlem her.

Bliv medlem


Når du er logget ind på din profil, vil det nedenstående billede ligne nogenlunde det, som du ser. Herfra har du to måder at tilgå forretningsplanen. De to måder er markeret med rødt på nedenstående billede. Henholdsvis ikonet ”Tools” i menuen og ”Tools” ikonet midt på siden.

Som logget ind, finder du din forrentingsplan under Tools


Når du har trykket på ”Tools” vil nedenstående side fremgå på din skærm. På dette billede illustreres det, hvordan det ser ud, når du allerede har lavet og afsluttet en forretningsplan, samt har en igangværende forretningsplan, som er under bearbejdelse.

På nedenstående billede er der to allerede afsluttede forretningsplaner, dem kan man altid gå tilbage og rette i, det er også disse som kan sendes til vores coaches gennem platformen. Ved siden af ser du de åbne forretningsplaner, som er under bearbejdelse.

Her finder du både de afsluttede og igangværende forretningsplaner


Ved at trykke på ”Ny forretningsplan” opretter du en ny plan, som du kan gå i gang med at udfylde.

Den første side der vil komme frem, er introduktion. Her navngiver du din forretningsplan, giv den et unikt navn, så hvis du laver flere forretningsplaner, vil du kunne skelne mellem dem.

Første step i forretningsplanen


Når du har udfyldt felterne, trykker du på ”Start med at lave din forretningsplan”. Her kommer du frem til alle sektionerne af forretningsplanen.

Du behøver ikke at udfylde alle sektioner eller felter og du har altid mulighed for at ændre felterne senere.

Når du har trykket videre, vil nedenstående billede vise sig.

Andet step i forretningsplanen - produktbeskrivelse


Kigger du på venstre del af ovenstående billede, ser du "fluebenet", som betyder, at du allerede har udført alle feltet i denne sektion. De "tre prikker" betyder, at du har udfyldt nogle af punkterne i denne sektion. Du kan altid hoppe frem og tilbage mellem de forskellige sektioner, som det passer dig. "!" til højre i billedet betyder, som der står i tekstboksen, at dette felt er vigtigt, hvis du har planer om at bruge din forretningsplan til at søge investering. De er et af de spørgsmål, som en bankrådgiver oftest vil spørge om.

Har du ikke tid til at udfylde hele forretningsplanen, kan du trykke på ”Gem som kladde”, nederst i venstre hjørne, så vil du altid kunne finde den på din profil.

Når du har udfyldt alle felter eller dem, som du finder relevant, trykker du på ”Markere som afsluttet”. Din forretningsplan vil blive gemt under ”Tools”. Du kan, som tidligere nævnt, altid gå tilbage og kigge på den og redigere i den.

Er der noget du er i tvivl om i forretningsplanen, har du som medlem altid mulighed for at kontakte vores coaches på de forskellige områder. Se i blogguiden ”Sådan bruger du en coach”, hvordan du sender din forretningsplan til en coach.

Vil du downloade din forretningsplan, så skal du gøre følgende, som beskrevet nedenstående.

Forretningsplan når den er færdig
Gem som din forretningsplan
Print din forretningsplan eller gem her

Gem din forretningsplan som PDF

For at kunne hente din forretningsplan ned og gemme den som PDF, så skal du først og fremmest sørge for at markere din forretningsplan som 'Afsluttet'.

Når den er afsluttet, så vil du have mulighed for at få fremvist hele din forretningsplan på én HTML-side. Herfra kan du gemme din forretningsplan som PDF ved at:

  • Højreklik og tryk "Gem som"
  • Tryk Ctrl+P og gem som PDF.

Få din virksomhed ned på papir, gør det overskueligt for dig selv og få svaret på alle de vigtige og svære spørgsmål, som forretningsplanen stiller, svar på dem så godt du kan og tøv ikke med at tage fat i vores coaches for sparring.