Overvejer du at starte ud som selvstændig konsulent? | Startup Central
Vil du gerne leve af at dele din viden, så skal du blive selvstændig konsulent. Dorie Clark fortæller i en podcast om, hvordan du kan gøre det.

Har du en hel masse viden, som du bare ved er guld værd, men ved du ikke hvordan du kan omforme det hele, så du kan komme til at tjene penge på det?

Dorie Clark, en marketingsstrategi konsulent, har medvirket i Harvard Business Review IdeaCast. En podcast hvor hun svarer på det brændende spørgsmål: Hvordan tjener folk penge på det de ved? Her fortæller hun om mulighederne for, hvordan du som ekspert på dit område kan komme til at tjene penge på at dele din viden.

Viden er en egenskab, som man ikke kan få nok af, nogle vil endda sige at viden kan give magt. Man kan ikke vide det hele, derfor går man til eksperter for at få den hjælp man ønsker. I nogle tilfælde kan det være dyrt at tilegne sig denne viden.

Eksperter på et bestemt område tager nemlig store summer penge for at dele ud af deres viden. Se bare jurister og revisorer.

Heldigvis behøver det ikke at være dyrt. Som medlem hos os kan du nemlig sparre med coaches, folk som er eksperter inden for deres område.

Vil du gerne tjene penge på din viden og skabe en levevej, så lyt til podcasten How successful solopreneurs make money.

Måder du kan tjene penge på din viden:

  • Offentlige taler
  • Podcasts
  • E-bøger
  • Onlinekurser
  • Workshops
  • 1:1 sparring

Er du blevet nysgerrig, så har Dorie Clark forfattet bogen Entrepreneurial You, her argumenterer hun for, at iværksætteri er et mindset: at være tilpasningsdygtig og beslutsom – og tjene penge på sin ekspertise.

Vil du sælge et product market fit af for eksempelvis et kursus, så gøres dette bedst med din kunde. Er kunden ikke villig til at betale for et helt kursus, kan du sælge dispositionen.

Bogen er opbygget i tre trin:

  • Skab tillid ved at gøre dig synlig og værdifuld via blogs og viden/podcasts
  • Gå i dybden; arbejd som konsulent og coach. Find leads, afhold møder og lever (timer)
  • Skaler din viden; undervis, start et community, sælg professionelle taler

Husk på at give noget væk gratis, kan lede til leads eller videomateriale, som kan sælge dig som konsulent. Det handler om at få skabt en tillid og autoritet.

Bliv konsulent uden at give slip på dit dagsjob

Du kan sagtens have et dagsjob ved siden af din konsulentstilling. Dette skal du dog tjekke op på med din kontrakt på din arbejdsplads.

Netværk

Dit netværk er vigtigt, de kan henvise dig til folk, som kunne være interesseret i din viden, de kan være med til at bringe budskabet videre og meget mere.

Er du i tvivl om, hvor meget du skal tage for at dele din viden, så kommer Dorie Clark også ind på dette i podcasten. Hvis ikke du har fået helt svar på din prissætning. Kan du få råd fra dit netværk. Du er altid velkommen til at spørge i Startup Lounge eller vores coaches på området, sammen vil I komme frem til en god pris.

Vi anbefaler og ved fra erfaring, at det at give noget gratis væk giver meget retur.

Bliv coach hos Startup Central

Har du en masse viden, som du gerne vil dele ud af, fordi du gerne vil hjælpe de selvstændige her i Danmark, så kan du blive coach hos os.

Som coach hos os får du mulighed for at hjælpe andre, samtidig med at du bliver promoveret ud til en masse mennesker og skaber eller rodfæster dit image som ekspert.

 

Vores partner RED consulting, som ejes af Reduan Arrahaoui, lever af det som er beskrevet overfor. Læs hans tænker på det her.

Nu er du meget bedre forberedt på, hvad der skal til for at leve af din viden.

Pøj pøj med dine drømme og husk på, at du altid kan få mere sparring igennem os og vores coaches.