Hvor finder jeg en samarbejdspartner? Det kan være en ensom sport at være iværksætter, når du sidder alene med alle hattene på? Hvorfor det kan oplagt at søge mod en partner. Her vil vi give vores bud på hvordan man bedst kan understøtte jagten på en partner, og hvordan man sikre sig de bedste omstændigheder.

Hvor finder jeg en partner?
Det kan være en ensom sport at være iværksætter, når du sidder alene med alle hattene på? Hvorfor det kan oplagt at søge mod en partner.

Her vil vi give vores bud pĂĄ hvordan en partnerrejse skal anses.

Du skal have gjort dig nogle tanker inden du søger en partner. Du skal bl.a. gøre op med dig selv, om i er en 50/50 løsning eller, om du forsat skal være hovedejer? Hvilke kompetencer sidder du inde med og hvilke kompetencer søger du i en forretningspartner? Det er vigtigt at den partner du søger, kommer med noget du ikke selv besidder og at i på den måde kan komplementere hinanden. En klar arbejdsfordeling i jeres samarbejde, er derfor essentielt fra starten af.

Ejeraftale
Det er måske oplagt at vælge en du allerede kender, og her vil jeg gerne gøre dig opmærksom på det kan være belastende for et venskab, hvis i skal drive en virksomhed sammen. Derfor er en ejeraftale ALT afgørende for jer.

En ejeraftale vil tvinge jer til at overveje hvordan virksomheds struktur skal se ud. En ejeraftale vil sĂĄledes ogsĂĄ skabe en forstĂĄelse for hvordan jeres worst-case outcome kan ende.

Når du har fundet en passende forretningspartner, vil vi anbefale dig at tage fat i vores partner LegalUp. De kan hjælpe jer med at tilrettelægge jeres nye ejerfordeling, og få skrevet en ejeraftale alle kan stå inden for.

Partner – hvorfor?
Vi oplever tit at folk aktivt søger en partner fordi, det er sjovere at være to. I mange tilfælde er det en udvikler man søger, dette kan dog godt være problematisk.

En udvikler bliver revet i fra alle sider, både med jobtilbud, men også med tilbud om partnerskab, så hvorfor skal de vælge dit projekt? – Du skal sælge dig selv og din idé som du aldrig har solgt før.

Find en studerende, hvis din partners opgave måske ikke kræver fuldtids fokus. Dette kan både være en fordel for din virksomhed, men det vil også være nemmere, at rekruttere en studerende, da et sådant partnerskab, kan være karriere fremende.

Du skal i den sammenhæng overveje netop hvorfor du søger en partner. Hvis det skyldes, at du står i et dilemma med mangel på arbejdskraft, som du ikke kan finde andetsteds – kig ind og find ud af om det bedre kan betale sig, at ansætte på timebasis. Dette er oftest tilfælde, hvis opgaven begrænser sig til – her og nu.

Det perfekte match! - Hvordan ved du, at det perfekte match er fundet?
De bedste indikatorer er, at rollerne er klart delt op og at vedkommende ønsker at ligge lige præcist så meget tid i partnerrollen som du har brug for. Desuden skal ejerandelene være delt op, sådan at alle er tilfredse. Endnu en vigtig faktor, er at i som partnere holder hinanden opdateret, bl.a. via kontinuerlige møder.

Så længe i bevare en fælles forståelse af virksomhedens udvikling, bliver det også nemmere at forventnings afstemme fremtiden – det er vigtigt for jeres samarbejde, at i er indforstået med hvornår i satser alt, hvornår investere jeres egne opsparede penge, hvor stort det skal blive og at i har en fælles drøm, som i er klar til at jagte.

At finde en partner er en lang og hård proces, fordi der er mange frøer som skal kysses før den rigtige dukker op, MEN! Når den rigtige dukker op, vil det sandsynligvis være det hele værd, så husk at nyde rejsen.

Man kan anse et forretningspartnerskab, som et ægteskab – derfor skal i kunne sammen – både arbejdsmæssigt, som privat. Dette skyldes, at i kommer meget tæt på hinanden, blot en god side bemærkning.