Har du brug for funding? | Startup Central
Det koster penge at starte og drive virksomhed. Har man ikke pengene selv, så må man få dem andet steds. I denne blog finder du alt du skal vide om funding,

Har du en helt vildt fed ide, men har du brug for kapital for at føre den ud i virkeligheden? Måske har du allerede en vel etableret virksomhed, men det er tid til at udvikle på og udvide virksomhed, så er funding hvad du har brug for.

Med kapital i ryggen kan du få din virksomhed til at gå i opfyldelse og vækste endnu mere og måske også give dig mere ro på til at fokusere på de vigtige ting.

Vi har samlet blogs fra vores dygtige coaches og endda også fra fundigselskaber. Så du får den bedste viden på området.

Her kan du både finde viden om hvordan du finder den bedste investor som matcher lige præcis dine behov og du kan finde viden om de forskellige måder du kan skatte kapital på. Der vil også være en blog om værktøjer du skal bruge for at få funding samt hvordan du forholder dig i forhold til bank universet.

Som medlem af Startup Central kan du altid række ud til vores coaches på området, de vil kunne hjælpe dig videre på din rejse. Du kan også gøre brug af vores pitch skabelon, som har været med til at lande Startup Centrals investering.

Forberedelse til at søge funding

Det er ikke altid lige til at søge om funding, der er nogle som skal have penge om ad lommen, de som skal det vil gerne sikre sig at de får noget ud af de penge de investerer i. Derfor skal du lave en pitch. En pitch skal præsentere den ide eller virksomhed, som du ønsker funding til. I bloggen Pitch Deck får du den viden du har brug for, for at lave dit pitch.

Som medlem af Startup Central kan du få sparring til din picth af vores coaches og gøre brug af vores pitch skabelon.

Funding til forskellige stadier af dit iværksætteri

HeyFunding som hver dag hjælper med funding til iværksættere har skrevet 4 blogs til os. Her fortæller de hvilken funding der passer bedst til det stadig i dit iværksætteri du er nået til.

Er du kun i idefasen og dermed ikke har et fysisk produkt at fremvise eller tal på efterspørgslen af din ide, så kunne crowdfunding eller iværksætter legater være en oplagt mulighed for dig. Læs mere om det i bloggen Del 1: Sådan skaffer du funding til din startup - ide koncept stadiet.

 

Befinder du dig i udviklingsstadiet, altså det stadie hvor der virkelig skal knokles, det er nemlig her at hele din kerne for dit iværksætteri udarbejdes. Her udvikler du dit produkt og har dermed en prototype af fremvise. Din virksomheds fremtid er stadig usikker, da produktet endnu ikke er kommet ud til kunderne. Derfor vil alternative løsninger til funding være en god ide, såsom lån fra familie og venner, startup konkurrencer, accelerator programmer, crowdfunding eller iværksætter legater. Læs mere om det i bloggen: Del 2: Sådan skaffer du funding til din startup - udviklings stadiet.

 

To-go-market er det næste stadie din virksomhed kan være i. I dette stadie har du et færdigt produkt som er testet af og du er nu klar til at få det ud blandt forbrugerne. Du har derfor fokus på salg og marketing. På dette stadie af din virksomhedsrejse har du gøre brug fra disse funding muligheder: seed kapital, business angels, accelerator programmer, crowdfunding og tilskudsordninger. Læs mere om det i bloggen: Del 3: Sådan skaffer du funding til din startup - Go-to-market Stadiet.

 

Det sidste stadie din virksomhed helst skal forblive i er vækst stadiet. Her har bevidst at dit produkt eller service er eftertragtet på markedet og at du vækster. I dette stadie er der ofte behov for en større kapital, derfor er kan du søge funding ved business angels, seed og venture kapital, accelerator programmer, lån, crowdfunding eller tilskudsordninger. Læs mere om dette i bloggen: Del 4: Sådan skaffer du funding til din startup . Vækststadiet.

Investor

Har du brug for mere end blot kapital, har du brug for at få en sparringspartner med et stort netværk du kan vælte dig i og en masse kompetencer som du kan nyde godt af, så er det en aktiv investor som du skal have fat i. En investor kan nemlig bidrage med meget mere end kapital. I bloggen Sådan finder du en investor til din startup, kan du få viden inden for hvor du skal søge efter den investor som passer til dig.

Crowdfunding

Der er flere forskellige typer af crowdfunding i bloggen Sådan kan crowdfunding tage din virksomhed fra aldrig hørt om til verdenskendt, finder du viden om de forskellige typer og hvilken der passer bedst til din virksomhed og behov. De forskellige typer er: Donations-baseret, reward-baseret, låne-baseret og equity-baseret.

Lån i bank

Beslutter du dig for at du vil låne i banken, så får du i bloggen Guide rundt i låneuniverset en oversigt over de forskellige låntyper du ville kunne støde på. Husk på at stil spørgsmål og være kritisk overfor låneudbyderne.

Vækstfonden

Overvejer du at tage vækstlånet fra Vækstfonden, så indeholder bloggen Scaleup lån under 1 million, den viden du skal bruge for at finde ud af om du kan søge vækstlånet. Erhvervsminister Simon Kollerup meddelte i januar 2022 at den nedre grænse på 1 million kr. blev fjernet, så endnu flere kan få glæde af lånet.