God inspiration til iværksætteren | Startup Central
Som selvstændig har man brug for inspiration. Der er en masse muligheder for at anskaffe sig denne inspiration. Bloggen fortæller dig hvor.

Måske kan du bare ikke lade være? Eller er det en måde at træne din hjerne til nye idéer og læring? Det kan også være, at det er netop her, du kobler af?

Uanset din grund så kan både podcast, bøger eller film være en god inspiration for dig som iværksætter.

Der findes rigtig mange forskellige inspirationskanaler derude, hvor indholdet varierer lige så meget. Her har vi samlet en hel række anbefalinger til inspiration, som du kan dykke ned i. Rangeringen er tilfældig.

Rigtig god fornøjelse!

Film:

 1. The Founder
  ’The Founder’ fortæller den sande historie om sælgeren Ray Kroc, der endte med at eje fastfood-kæden McDonald’s. Ray Kroc bruger sine dage på at køre fra diner til diner i håbet om at sælge nogle af sine industrimaskiner. Men salget går mildest talt dårligt, så da han får en stor ordre, vil han undersøge stedet nærmere.

  Cast: Michael Keaton, Nick Offerman, John Carroll Lynch, Linda Cardellini

  Du kan se filmen her.

 2. Social Network
  Filmen fokuserer på det sociale netværk Facebooks opståen i 2004 på Harvards universitet, og den skildrer, hvorledes pludselig succes og rigdom forandrede livet for de studenterkammerater, der skabte det.

  Cast: Andrew Garfield, Jesse Eisenberg, Justin Timberlake, Rashida Jones

  Du kan se filmen her.

 3. Joy
  Historien om en familie og et virksomhedsdynasti. Forræderi og tab af uskyld er omdrejningspunktet i denne intense følelsesladede komedie. Joy handler om familie, loyalitet og kærlighed.

  Cast: Jennifer Lawrence, Robert De Niro, Bradley Cooper

  Du kan se filmen her.

 4. The big short (ikke så meget iværksætter)
  En gruppe snu opportunister tjener en formue på USA's økonomiske krise ved at udregne situationen på forhånd og spille mod bankerne.

  Cast: Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling

  Du kan se filmen her.

Podcast:

 1. Iværksætter historier og blog
  Her handler det om alle de andre fede iværksætter podcast, som er derude. Du kan høre om iværksætterne, imens de er i gang med at gøre deres startup eller scale up til en succes. Du får et indblik i iværksætternes tanker, drømme og frustrationer, som foregår undervejs i iværksætterprocessen og hvordan de gik fra idé til skalering, samt hvilke udfordringer de har oplevet og hvad de vil råde andre iværksættere til at gøre her

  Du kan lytte til podcasten her.
  Her finder du bloggen.

 2. Startup Noise
  Podcasten hvor du får svar på de spørgsmål, du måtte have som ny og kommende iværksætter. Vi kommer ind på alt lige fra forretningsplan, prissætning og jagten på investorer i en Q&A, mens eksperter og erfarne iværksættere deler ud af deres viden og know how. Podcasten er produceret af Ugli Fruit Podcasting med Anders Fogh og Jakob Sloth Linneberg i værtsstolen.

  Find ud af mere om iværksætteri gennem www.startupcentral.dk.
  Du kan høre podcasten her.

 3. Nicki Friis - Out of growth
  Nicki Friis interviewer folk i vækst og lader dem dele ud af fordelene ved deres vækststrategier.

  Du kan lytte til podcasten her.

 4. At turde
  En podcastkanal til dig, der ønsker at skabe fremtidens virksomheder. Strategier, taktikker og handling, der skal inspirere dig til at træffe bedre beslutninger! Målet med podcasten er også, at få dig til at se på din virksomhed på en ny måde.

  Du kan lytte til podcasten her.

 5. De 6 hatte
  Det handler om at forfølge sine bedste idéer. Om at arbejde for at skabe noget. Gøre drømme til virkelighed. Én iværksætter får i hver episode råd og vejledning fra et panel af landets største iværksætter-profiler – ved at hjælpe den ene, vil vi inspirere de mange.

  Du kan lytte til podcasten her.

Lydbøger (bøger):

 1. Drop business as usual
  af Richard Branson

  Kan man finde mening i livet, gøre verden til et bedre sted og samtidig tjene penge?

  Richard Bransons klare svar er "ja"! I denne bog fortæller han på sin unikke og motiverende måde, hvordan han selv og mange andre gør det, og hvordan vi alle sammen kan bidrage. Vi får et bedre liv som mennesker, når vi bidrager positivt til verden.

  Du kan lytte med her.

 2. Data - virksomhedens nye grundstof
  af Simon Bentholm & Mikkel Holm Sørensen

  Data er gået fra kedelig til cool. Data er overalt og inde i alt. Data er ikke længere blot et analytisk instrument, men i stigende grad selve grundstoffet i virksomhedens værdiskabelse på linje med teknologi, talenter og patenter. Vi er på vej mod helt nye måder at drive virksomheder på, med helt nye produkter, processer og forretningsmodeller. På et tidspunkt begynder også dine konkurrenter at anvende data strategisk, og så kan du ikke længere betragte datatrenden som en tilskuersport. Tag første skridt ind i fremtiden med denne bog.

  Du kan lytte med her.

 3. Jytte fra Marketing er desværre gået for i dag
  - sådan bruger du adfærdsdesign til at skabe forandringer i den virkelige verden
  af Morten Münster

  Mennesker i den virkelige verden opfører sig sjældent som de mennesker, vi bygger strategier til. I "Jytte fra Marketing er desværre gået for i dag" omsætter Morten Münster de seneste 40 års forskning i menneskers adfærd til en lettilgængelig metode i fire trin - og giver en håndsrækning til alle ledere og medarbejdere, der leder efter alternativer til de gængse virkemidler.

  Bogen giver dig en evidensbaseret tilgang til at ændre adfærd, der vil hjælpe dig til at skabe forandringer i den virkelige verden.

  Du kan lytte med her.

 4. Marketing Secrets
  af Peter Spalton

  Markedsføringshemmeligheder, som eksperter og top fagfolk bruger. Få resultater hurtigt med denne nemme guide til grundlæggende elementer i Marketing.

  Indeholder, hvordan du:
  • Positionerer dit produkt til målgruppen
  • Opbygger en genial markedsføringsplan
  • Opretter fantastiske brandede marketingmaterialer
  • Bruger mindeværdig omtale til at opbygge markedsinteresse
  • Udnytter ny teknologi

Du kan lytte med her.

Så er der noget at gå i gang med!

Lad os høre i kommentaren, hvis du støder på noget interessant inspiration, som dine ”iværksætter-kollegaer” ikke må gå glip af!