Find din iværksætterinspiration i flimmerkassen.

Det er sommer, og rigtig mange holder sommerferie. Det er dog ikke n√łdvendigvis sandheden for iv√¶rks√¶tteren. Som iv√¶rks√¶tter der sommerferie en sj√¶lden juvel.¬† Vores v√•gne timer skal gerne bruges p√• noget, der gavner vores virksomhed. Men det er ogs√• vigtigt at tage den lidt med ro. S√• hvad med at kombinere de to?

Du h√łrte rigtigt! Du f√•r faktisk mulighed for at udvikle dine kompetencer, men du hygger i sofaen, med en sk√•l popcorn.

De film som jeg anbefaler, har hjulpet mig meget. De har givet mig en mindset, som, hvis jeg selv skal sige det, er urokkeligt.

Det gode ved filmene, er at de er meget underholdende, men faktisk ogs√• l√¶rerige. De giver et (selvf√łlgelig ‚ÄĚHollywood-iseret‚ÄĚ) billede af, hvordan det er at v√¶re iv√¶rks√¶tter. Men ikke desto mindre giver de genklang.


Uden videre t√łvende, lad os kaste os ud i listen!

1. The Social Network - Min klarer ynglings
Filmen handler om den virksomhed, stort set alle er en del af, nemlig Facebook. Den handler om Mark Zuckerbergs rejse fra Harvard University til en milliardvirksomhed. Den tager os med fra begyndelse, hvor ingen vidste, hvor stort det kunne blive, til at rejse de f√łrste 500.000 dollars. Det koster venskaber og nogle uheldige fester, som tvinger Mark ud i en situation, jeg personlig aldrig h√•ber at st√• i.

Grunden til at den er min ynglings er, at jeg, hver gang, lærer noget nyt. At skabe noget er at acceptere, at man ikke ved, hvad det kan blive til, men at det kan blive stort, hvis man tror nok på det. Nogle perioder ser jeg den dagligt, og af til kun ugentligt.

Jeg håber, at du kan få lige så meget glæde af den som jeg får.

2. The Founder - Den mest motiverende
Filmen handler om historien om fastfoodkæden MacDonalds. Det jeg finder ekstra fascinerende, er hovedpersonen, forretningsmanden Ray Krocs drive. Han accepterer hans mindset er sat på storhed og intet andet. Han tager desværre, nogle ret store ofre på den private side, og behandler bestemt ikke sine forretningspartnere optimalt. Men han skaber noget fuldkommen unikt.

Grunden til jeg finder den så motiverende, er fordi han tager alle de muligheder han kan, for at skabe den succes, han selv tror på, han kan få, med Mac Donalds. Og det lykkedes.

The American Dream, men som han på mange måder, stjæler fra de oprindelige founders.

3. Joy - Den r√łrende
Joy rammer mit iværksætterhjerte anderledes, end film typisk rammer mig. Joy minder mig, på mange måder, om mig selv, og måske er det derfor den rammer mig personligt.

Jeg fik anbefalet den af en anden iv√¶rks√¶tterkollega som sagde ‚ÄĚJeg fik vand i √łjne, fordi den rammer bare min rejse s√• rigtigt‚ÄĚ og det skete ogs√• for mig.

Den d√¶kker de op- og nedture, b√•de privat og erhverv, som man oplever som iv√¶rks√¶tter. Den giver et fuldkomment helhedsbillede af den f√łlelsesm√¶ssige rejse vi, som iv√¶rks√¶ttere er p√• ‚Äď noget vi sj√¶ldent deler med andre, fordi vi vil v√¶re st√¶rke.Så ring til kæresten eller fortæl din partner, at du skal vælge de næste 3 film I skal se. Du kan også samle dem, som du vil starte virksomhed med, og fortæl, at du har det, der kan skubbe jer I gang.

Iværksætteri kan også være meget hyggeligt, hvis du involvere alle dem du kan, til at være en del af rejsen.