Det er sommerferie, men du vil gerne holde dig opdateret. Hvordan gør du det, uden at gå på kompromis med nærværet hos familie og venner, få svaret her.

Sommerferien nærmer sig og det er tid til at koble fra og samle kræfter. Men en hel måned er lang tid at være væk fra sin virksomhed. Solen skinner og kone eller mand og børn trækker i en for at komme til stranden, men der er lige en opfølgning osv. med arbejdet, som skal klares. Når du så endelig ligger på den strand og nyder solen, så begynder den dårlige samvittighed at trænge sig på. Det går ikke, hvis den dårlige samvittighed bliver ved med at rumstere i baghovedet, så får du aldrig slappet af og det er der behov for, både for at kunne være 100% til stede med din familie og venner, men også for at kunne være kreativ og innovativ, når du arbejder på dit iværksætteri. Der er mange, som forventer at få en bid af din energi.

I sommerferien er det tid til at få nye idéer og se hvordan du kan opgradere din virksomhed med nye funktioner, produkter, bedre kundeoplevelser osv. Alt dette kan du få inspiration til via de 5 nedenstående tips. Husk at have en blyant og en blok ved din side hele sommeren, da disse tips vil give dig idéer, som er værd at skrive ned og synd hvis du glemmer. Tag denne blok og blyant med dig overalt, også selvom du ikke er i gang med en af de nedenstående tips, da du efter at have grublet lidt kan komme på noget du læste eller hørte og som derfor er relevant at få ned på papir.

Vi giver dig her nogle tips til, hvad du kan foretage dig i din sommerferie, disse vil gøre at din dårlige samvittighed holdes på afstand. Nogle af disse tips vil din familie ikke en gang ligge mærke til, det kan gøres så diskret. Se de 5 tips nedenfor.

Bøger

Imens du ligger på stranden kan du læse et kapitel eller to. Du plejer dit udseende, ved at få en tan og du plejer din hjerne, ved at få nyttig viden. Disse bøger er et most at læse som iværksætter, der er meget inspiration at hente og nye løsninger at udforske.

Iværksætter – Mads Faurholt og Lars Tvede

I denne bog fortæller Mads og Lars om deres erfaringer med at starte 30 virksomheder. De giver dig svar på alle aspekter af det at starte og drive en virksomhed. Alt fra hvordan man håndterer presset, laver markedsføring for få midler, bygger et stærkt team, rejser penge, udvikler produkter og sælger dem.

Det er en fantastisk historie, af to personer som alle kan lære en masse af.

Du kan købe bogen på Saxo - https://www.saxo.com/dk/ivaerksaetter_mads-faurholtlars-tvede_haeftet_9788702213591

Fra led til leder – Martin Thorborg

I denne bog fortæller Martin Thorborg om sin oplevelse med det at være leder. Hans forventninger til det, var ikke de samme, som virkeligheden viste sig. Det har også resulteret i, at han i dag holder foredrag herhjemme såvel som i udlandet om, hvordan man er den bedste leder. Der er ikke en formel på god ledelse, det handler om, de mennesker man ansætter, om at løfte og udfordre dem.

Du kan købe bogen på Martin Thorborgs hjemmeside: https://www.thorborg.dk/vare/fra-led-til-leder-e-bog/

Kick-ass – Jesper Buch

Det er en bog, som også er værd at læse. Igen er det en personlig fortælling, her handler det om Jesper Buchs iværksætterrejse. Han fortæller om sin idé med Just-Eat og hvordan det blev til en mega succes, samt om alle hans personlige og arbejdsmæssige udfordringer. Bogen er fyldt med tanker og visioner om, det at drive virksomhed, derfor skal du læse den, du vil uden tvivl blive inspireret af den.

Du kan købe bogen på - https://www.saxo.com/dk/kick-ass_jesper-buch_haeftet_9788771088205

 

Udover disse to bøger vil vi anbefale at du også læser: Richard Branson - Drop business as usual. Morten Strunge - En iværksætterberetning om at satse alt, tabe alt, udfordre de store og vinde til sidst. Phil Knight - Shoe dog. Ben Horowitz - The hard thing about hard things og Gary Vaynerchuk - Crush It.

 

Lydbøger

Når du er på farten - måske er du på vej til Nordjylland for at besøge svigerfamilien eller på vej til sommerhus. Her vil en lydbog på vejen dertil være ideel, både hvis du kører og hvis du sidder på bagsædet og sørger for at børnene ikke skændes.

  • Hustle Harder, Hustle Smarter - Curtis Jackson
  • Capital and Ideology - Thomas Piketty
  • The habits of highly effective people - Stephen R. Covey
  • Data - Mikkel Holm Sørensen & Simon Bentholm
  • Rich dad poor dad -Robert Kiyosaki & Sharon Lechter
  • 80/20 Principle - Paul J. Stanley
  • Steve Jobs - Walter Isaacson

 

Podcasts

Har du ikke tiden til at læse eller høre de lange lydbøger, kan du lytte til et podcast. Her deler ligesindede iværksættere deres tanker og forklarer, hvad der har virket for deres iværksætteri.

Iværksætter podcast

Her kan du finde flere forskellige podcasts af forskellige iværksættere, de fortæller om det som de synes er vigtigt i iværksætteri og om deres egen historie. Podcastet er jordnært og lige til, du vil måske kunne afspejle dig i flere af tingene, som bliver sagt.

Du kan lytte til podcasten her: http://ivaerksaetterpodcast.dk/type/audio/

Iværksætterhistorier

Her kan du høre forskellige iværksætteres historier. Det er historier fra store og små. Det er super inspirerende, du vil helt sikkert kunne lære noget fra disse iværksættere. Det har ikke altid være nemt, men det er bestemt det hele værd at starte virksomhed.

Du kan lytte til podcasten her: https://ivaerksaetterhistorier.dk/podcast-afsnit/ 

Startup Noise

Du kan også lytte til vores podcast Startup Noise med Jakob Sloth – her svares på spørgsmål som ofte stilles af iværksættere. Det er alt lige fra hvad det kræver at starte egen virksomhed til økonomi og funding. Du kan se den som en lille startguide til dit iværksætteri, da den kommer ind på flere forskellige aspekter af iværksætteri, både alle de ting du skal have styr på, men også den følelsesmæssige håndtering.

Du kan lytte til podcasten her: https://www.startupcentral.dk/podcast/

De 6 hatte - Anders Kanberg

Her vil du få do’s and don’ts om dit startup. Du kan lytte til podcastet her: https://bit.ly/34Usi6X

The pitch - Josh Mussio

Elsker du programmer som Løvens Hule” så er denne podcast lige noget for dig. Podcasten har iværksættere inde som får muligheden for at pitche for investere, som efter pitchen stiller spørgsmål. Herefter kan investorerne byde, hvis de kan lide hvad de hører, og iværksætteren kan vælge at tage imod buddet.

Du kan høre podcasten her: https://podcasts.apple.com/dk/podcast/the-pitch/id1008577710?l=da

Rollemodellerne - Bjørn Vestergaard

Denne podcast handler om mennesker og om at stræbe efter personlig lykke og succes. Den fortæller om konkrete værktøjer, vaner og strategier som du kan implementere i dag og kickstarte din drøm.

Du kan høre podcasten her: https://barfoed.biz/podcasts/

 

 

Film

Når klokken så bliver 21 og børnene er faldet til ro, så er det tid til at sætte en film på. Og hvis det er din tur til at bestemme hvilken I skal se den aften, så har du rig mulighed for at sætte en på, som er iværksætterrelevant.

The Founder – Michael Keaton

Den sande historie om sælgeren Ray Kroc, manden som kom til at eje McDonald’s. Det er måske ikke den historie, som du forventer og din partner vil med garanti også kunne lide at se filmen.

Du kan leje eller købe filmen på Blockbuster - https://blockbuster.dk/film/the-founder.

The Social Network – David Fincher

Er en most see film! Anders Fogh udtaler at han personligt ser den flere gange om året, så god er den. Den handler om Mark Zuckerbergs fantastiske udvikling med Facebook og hvordan han fra flere sider blev beskyld for at stjæle idéen.

Du kan leje eller købe filmen på Blockbuster - https://blockbuster.dk/film/the-social-network.

The last dance – Jason Hehir, Jon Weinbach & Michael Tollin

Den handler ikke dissideret om iværksætteri, men alt det omkring iværksætteriet. Det er en film om ledelse og de forskellige afdelingers positioner. Der er fokus på kulturen og hvordan man som et team kan arbejde sig til succes. Så hvis du har ansatte og flere afdelinger i din virksomhed, så er den værd at se, måske vil du få inspiration til hvordan din kultur i virksomheden skal være.

Du kan se filmen pĂĄ Netflix - https://www.netflix.com/dk/title/80203144

 

Blogs/ medier

Markedsføring, salg, ledelse, økonomi osv. er kæmpe områder, som der hele tiden sker nye tiltag inden for. Det er ikke altid til at finde hoved og hale i. Heldigvis er der en masse kloge mennesker, som har kogt underemner under hvert område ned, så det er til at forstå og mere overskueligt. På den måde behøver du ikke at blive ekspert på eksempelvis hele marketingområdet, men kan læse om præcis det, som har relevans for din virksomhed.

Hvis der er nogle blogs, som ser spændende ud, men du er ikke helt sikker på om, det vil have relevans for dig og din virksomhed, så vil vi anbefale, at du læser dem alligevel, det kan være du bliver overrasket og finder ud af, at det skal du have implementeret i din virksomhed, for det vil kunne skalere din virksomhed.

Der er mange flere interessante blog end de to nedenstående, og alle er nemme at finde, det handler bare om at søge efter dem.

Thomas B. Kjølhede stifter af Moxii skriver nogle helt fantastiske og relevante blogs.

Alle med afsæt i startups og at vækste virksomheden. Blandt andet er hans blog: 9 strategier til dine første 1.000 brugere rigtig god, den fortæller om hvilke 9 tiltag andre store virksomheder benytter sig af, for at vækste deres virksomhed. Tiltag som du skulle overveje i din virksomhed. Du kan finde bloggen her: https://www.moxii.dk/blog

TechSavvy

Her udgives informative artikler og iværksætterhistorier fra alle aspekter af iværksætteruniverset. Det er svært at vælge en enkel ud, der er så mange som er gode. Derfor skal du selv have muligheden for at udforske TechSavvys indhold. Her kan du få mange timer til at gå og blive klogere og klogere. Find siden her: https://techsavvy.media/ 

Startup Central

Du kan selvfølgelig altid læse vores blogs, her finder du emner på alt inden for iværksætteri, alt er let læseligt og lige til at implementere i din virksomhed. Blandt andet finder du en blog om liveauktioner og live shopping, som er meget relevant i denne corona tid. Den fortæller om hvordan du kan sælge på dine produkter på nettet, samtidig med at du giver dine kunder en personlig oplevelse, uden af være i samme rum med dem. Alle blogs er skrevet af kyndige på området. Du kan finde blogs her: https://www.startupcentral.dk/blogs/

 

Rigtig god sommerferie og god fornøjelse.