Din forretningsplan er din bibel. Det er det største og bedste værktøj du har under beltet, for det er den, der fortæller dig hvor du var, og hvor du er på vej hen - uanset om den er opdateret eller ej.

Hvorvidt du er ny startet med din virksomhed, eller om du har arbejdet med din virksomhed i længere tid, er din forretningsplan afgørende.

Det er her dine første antagelser, af markedspotentiale og vækst muligheder, udspringer.

Det er ofte stammen på virksomheden og det er her virksomheden får skabt sit koncept. Typisk kommer ideen først og herefter kommer konceptet, til hvordan du skal tjene penge gennem din kommende forretning. Det er for mange en kreativ proces at få tankerne ned på skrift. Vores erfaring viser, at når tankerne kommer ned på skrift så viser det sig, at ideen udvikler sig til meget mere.

Din forretningsplan giver dig et overblik over dine drømme, da du stiftede din virksomhed. Den giver et indblik i hvilke tanker du har haft, da du stiftede din virksomhed. Den er desuden ganske god for dine ledende medarbejder at læse, uanset om den er opdateret eller ej.

Der findes rigtige mange gratis version af forretningsplaner rundt på nettet, og der findes ikke en komplet forretningsplan. Det handler om at finde den model som passer til dig. De forskellige versioner af en forretningsplan har flere fælles træk. Ideen, produktion/udvikling, økonomi, ejerforhold, jura, Målgruppe, kunder, mm.

Så uanset om du bruger Business model canvas, eller en klassisk forretningsplan, skal du bruge tid på den, og du skal søge kvalitets hjælp for at optimere den. Husk du kan ikke alt selv, og det er helt okay! Du skal skrive din forretningsplan eller canvas, præcis som du forestiller din forretning skal være.

Startup Central har spurgt 25 business angels til råds, for at se hvad de mener en forretningsplan bør indeholde. Business angels har flere kompetencer, som er relevante, i forhold til at lave en unik forretningsplan. Deres viden, deres kapital og deres succes er beviset på, at de ved hvad de snakker om.

Først spurgt vi om, hvilke punkter de mener er ”livsnødvendige” for at skabe succes i en forretning. Her efter holdte vi deres svar op mod hinanden. Ud fra de punkter som var nævnt oftest, har vi dermed samlet en plan, for hvilke punkter du bør have med i din forretningsplan. herefter sendte vi vores bud retur, og spurgte hvorvidt de kan stå inde for dette: Svaret var ja.

Anden gang spurgte vi dem så, hvad der er den vigtigste information i en forretningsplan, før de var villige til at investere. Igen opstillede vi nogle punkter. Herefter var proceduren den samme, og igen godkendte de vores resultater.

Nu har vi så 2 forretningsplaner, så vi tog fat i de 25 angels en sidste gang. På baggrund af vores tidligere resultater hjalp de os med at smelte det hele sammen til én forretningsplan, som nu er tilgængelig til alle vores medlemmer på Startup Central. forretningsplanen har allerede hentet investeringer og den har også skabt flere forretninger.

Den endelige forretningsplan så dagens lys for første gang den 20. juni 2018, og siden har den været brugt flittigt, af vores medlemmer på tværs af landet. Både til at rejse penge men også til at stifte selskaber.