Det kan du bruge sommerferien på | Startup Central
Sommerferien er over os og det er tid til at få slappet lidt af. Her får du vores bud på hvad du kan bruge sommerferien på. Der er en masse viden at få og så kan man støtte den lokale iværksætter.

Sommerferien er over os og er det ikke bare skønt?

Men hvad skal du foretage dig? Vi foreslår i denne blog forskellige tiltag, som du kan begive dig ud i. Der er både noget for den aktive sjæl, som ikke kan ligge stille ved badestranden hele dag og så er der selvfølgelig også noget til dem, som bare har brug for at få fødderne op og slappe fuldstændig af.

Denne blog er både til iværksætteren, som vil bruge sin sommer produktivt, men også til forbrugeren som vil støtte den lokale iværksætter.

Her får du vores anbefalinger til, hvad du kan få tiden til at gå med.

  • Bøger
  • Blogs
  • Vlogs
  • Podcast
  • Besøg den lokale iværksætter
    • Smagsoplevelse i verdensklasse
    • Forkælelse og aktivitet

Bøger

Så når du nu ligger på badestranden og solen bager godt ned på dig, så skal du jo have tiden til at gå, for den flotte tan kommer jo ikke bare efter 5 minutter. Og lets face it, dit ansigt har helt sikkert ikke brug for mere farve, det er sikkert allerede solbrændt, så var det ikke noget med en god bog, som kan skygge lidt for solens stråler?

Vi har samlet et udvalg af bøger, som vi mener, at både du som erhvervsdrivende og lønmodtager kan nyde godt af. Bøgerne indeholder en masse god viden, så læsningen er ikke forspildt, du kan med god samvittighed fordybe dig.

The Founders. Her fortælles historien om, hvordan en startup blev til en af de mest succesfulde virksomheder nogensinde. Og det på trods af stor konkurrence og at fremtiden så usikker ud. Du kan købe bogen på Saxo til 239,95 kr.

Få tingene gjort - Kunsten at være produktiv uden stres. Trin for trin vejledning til, hvordan du styrer overfloden af informationer man får hver dag gennem arbejdsliv og erhvervsliv, samt hvordan du undgår at få stres heraf. Du kan købe den på Saxo til 249,95 kr.

Sult i paradiset. Bogen handler om, hvordan man bliver ved med at holde sig selv fra at blive magelig. Du får 4 konkrete bud på, hvordan du undgår mageligheden og skaber sult i paradis i stedet. Du kan købe bogen i Bog & Idé til 299,95 kr.

Steve Jobs – en biografi om manden bag Apple. Her kan du læse en omfattende historie om Steve Jobs, som bliver fortalt på en humoristisk måde. Du kan købe bogen på Saxo til 179,95 kr.

Klima klar virksomhed – guide til succesfuld klimaomstilling. Det er en god opslagsbog af gode råd og rentable virkemidler, som vil hjælpe dig med at omstille din virksomhed til den grønne omstilling. Du kan købe den i Bog & Idé til 349,95 kr.

Investér bæredygtigt. Denne bog handler om, hvordan du investerer på den langsigtede bane på ansvarlighed og bæredygtighed. Du kan købe den på Saxo til 249,95 kr.

Blogs

Gider du ikke sidde med en fysisk bog eller har du glemt bogen derhjemme, måske har du ikke fået oprettet dig et abonnement hos Mofibo, så er der altid en masse fantastiske blogs du kan læse.

Moxii

Disse blogs tager afsæt i iværksætteri, mere specifikt startups og at vækste din virksomhed. Vil klart anbefale bloggen ”Sådan fik de hurtigst voksende danske B2B startups deres første 20 kunder”, den giver dig nogle strategier på, hvordan du kan få kunder.

Se Moxii’s blogs her: https://www.moxii.dk/

Techsavyy

Det er skønt at læse om andres succes, det får du mulighed for hos Techsavyy. Her kan du også få god inspiration til dit iværksætteri og din arbejdsgang.

Du kan læse de fantastiske historier her: https://techsavvy.media/

Startup Central

Vi har selvfølgelig også selv lavet og samlet en masse gode blogs. Disse blogs kan både gavne iværksætteren og lønmodtageren.

Du kan læse alle blogs her: https://www.startupcentral.dk/blogs/

Læs blandt andet om:

Stres: https://www.startupcentral.dk/blogs/genkend-dine-stresssignaler-og-fa-mere-energi/
Virksomhedskultur: https://www.startupcentral.dk/blogs/virksomhedskulturen-er-ankeret/

Vlogs

Er telefonen fuldt opladt og kan du bedre lide at få fortalt tingene, så er det da en vlog eller to du skal se.

Her bliver der ofte dykket ned i mere konkrete eksempler.

Kom bedst fra start – som digital iværksætter. Her får du viden om, hvordan du bedst kommer fra start, hvis du vil udleve din iværksætterdrøm.

Se vloggen her: https://www.startupcentral.dk/vlogs/

Verdens bedste nyheder. Her finder du historier som ofte bliver overset i nyhedsbilledet om de løsninger og fremskridt, som finder sted i hele verden.

Du finder deres vlogs her: https://www.youtube.com/user/VerdensBedsteNyheder/featured

Martin Thorborg. De fleste kender ham, han er en succesfuld iværksætter herhjemme med blandt andet Amino bag sig. Hans vlogs kommer ind på en masse spændende emner til både iværksætteren og medarbejderen. Blandt andet om ledelse og kriser.

Du kan finde hans vlogs her: https://www.youtube.com/c/MartinThorborgs/videos

Podcast

Mener du derimod, at dit ansigt sagtens kan trænge til noget mere sol, så skal en stor bog ikke være hindringen for det. Men får du dårlig samvittighed bare ved tanken om, at du skal ligge der og slænge dig, så kan du jo passende bruge tiden på at lytte til podcasts.

Igen er der udvalgt podcasts, som både henvender sig til den selvstændige og lønmodtagere.

Iværksætterhistorier

Her får du et indblik i Danmarks startups, en god podcast om succes, som vil sætte et smil på dine læber.

Find podcasten her: https://ivaerksaetterhistorier.dk/

Topchefernes strategi

En podcast af Børsens. Har du interesse i strategi eller skal du til at lægge din strategi, så får du en podcast, som forklarer strategi på en forståelig og enkel måde.

Find podcasten her: https://podcasts.apple.com/dk/podcast/topchefernes-strategi-med-niels-lunde/id1457718626

The Economist

Det er vigtigt at følge med i verden omkring sig. I denne podcast kan du følge med i finans, forretning, videnskab & teknologi og globale problematikker. Den giver et godt billede af, hvordan Danmark påvirkes af hele verden og så er det en nem måde at følge med i nyheder, når man er på farten.

Find podcasten her: https://www.economist.com/podcasts

Her Går Det Godt

Her få du en ugentlig opdatering på verdens nyheder, bare med en underholdende vinkel. Der er højt humør og en god portion ærlighed. Det er en fantastisk dejlig måde at holde sig opdateret på, hvad der sker i verden.

Find podcasten her: https://podcasts.apple.com/us/podcast/her-g%C3%A5r-det-godt/id1188503867

Besøg den lokale iværksætter

Har du brug for at komme lidt op og røre dig, måske er ungerne blevet sultne. Så er det tid til at besøge den lokale iværksætter. De lokale har altid noget lidt mere unikt og spændende at byde på end de store kæder. Og samtidig får du mulighed for at støtte lokalt og fremme væksten i lokalsamfundet, den rene win-win.

Jeg kan selvfølgelig ikke dække hele landet, men her er et par eksempler på lokale iværksætter, du kan besøge rundt om i smukke Danmark.

Smagsoplevelser

LAUV

Beliggende på solskinsrige Bornholm, mere præcist i Gudhjem. Her kan du få en luksuøs pastaretter. Du kan tage den to-go, men du kan også nyde den i LAUVs omgivelser, som har et friskt look.

Sukre Bakery

Beliggende i Horsens. Her kan du nyde en god kop kaffe med et fantastisk stykke kage i smukke omgivelser. Sukre Bakery skiller sig ud ved at tilbyde en fantastisk smagsoplevelse. Når du først har smagt en kage fra Sukre Bakery, så bliver du afhængig.

Ø Kiosk

Ø Kiosken ligger på Danmarks største økologiske ø - Egholm i Aalborg. Her kan du ved selvbetjening udforske øens økologiske delikatesser i en skøn lille kiosk, samtidig med at du får mulighed for at se noget mere af smukke Danmark.

Bolcheværk

Beliggende i Skødstrup, Århus. Lidt til den søde tand. Disse bolcher er fantastisk lækre i smag og så er de 100 % sukkerfrie, de er sødet med stevia og kun tilført naturlige aromaer og farvestoffer. Så du kan med god samvittighed guffe i dig.

Water of Life

Beliggende i Brædstrup. Skal du have nydelse i verdensklasse, så er Water of Life stedet for dig. Her finder du alt det bedste inden for Whisky, Rom, Gin og mange andre specialiteter. Som de selv beskriver det ”Livets vand”.

One Grab

Beliggende i Silkeborg. One Grab tilbyder smagsbomber i en mundfuld. I stedet for store retter kan du her få lov til at smage på det hele. Du får flere smagsoplevelser og bliver mæt på sanserne. Kvaliteten er i højsæde og hvis du er fan, tilbyder One Grab også catering.

Mo’rice

Beliggende i Randers og er at finde på Samsø festival. Mo’Rice skiller sig ud med sine sushiburritos, som flyver over disken. Udover sushiburritos sælger de også Poke Bowls og sandwichs, som du kan nyde i fantastiske omgivelser. Synes du det er en smagsoplevelse kan du booke deres foodtruck.

Aktivitet

Fransons

Beliggende i Odense. Fransons er et univers af underholdning. Her kan du tage hele familien med og spille nostalgiske spil, fri fra den moderne teknologi. Her kan du skabe nye minder med din familie og venner, samtidig med at du nyder en smagfuld drink og snack.

Crossfit Horsens

Beliggende i Horsens. Har du brug for at få sved på panden? Så er Crossfit Horsens fællesskabet for dig. Her er der garanti for, at du får sved på panden. Du får en sjov og udfordringerne oplevelse, da centeret er fyldt med mennesker i højt humør og klar på en udfordring.

Go’motion

Beliggende i Silkeborg. Skal formen holdes på trods af sommerferie? Så er Silkeborgs ældste motionscenter en sikker vinder. Vedligehold din form eller få startet den sunde livsstil.

Stop Spild Lokalt

Stop Spild Lokalt er lokaliseret i 120 byer på tværs af Danmark. Så der er stor sandsynlighed for, at der er en nær dig. Vær med til at bekæmpe madspild i Danmark og få en god snak om madspild i en af madoaserne.

Butik Petit

Beliggende i Horsens. Baby og børnetøj af kvalitetsbrands, som er unikt og har stor bevægelsesfrihed. Det er de sødeste outfits, som vil passe til din guldklump. Så skal din datter, søn eller måske barnebarn forkæles lidt? Så er Butik Petit stedet for dig.

Sailnow

Lokaliseret i Ry og København. Skal du have en på opleveren? Hvad med en lille sejltur. Du kan leje en båd fra Ry eller fra København og nyde horisonten med mennesker du har kær. Se smukke Danmark på en lidt anderledes måde.

Iron and Inc

Beliggende i Århus, København, Vejle, Aalborg og Los Angeles. Er det tid til at udsmykke kroppen, så skaber Iron and Inc fantastiske tattoos. Måske skal sommeren foreviges med en fed tatovering. Du finder Iron and Inc flere steder i Danmark og hvis du befinder dig i Los Angeles, så kan du også besøge dem.

Frausing Beauty

Beliggende i Roskilde. Det er blevet tid til selvforkælelse. Inner Beauty hudpleje der styrker, beskytter og booster din hud indefra. Husk at passe på dig selv og gøre noget ekstra godt for dig selv, nu når du har ferie.

Lé Beauty Academy

Beliggende i Holstebro. Har du brug for ekstra meget forkælelse inden sommerferien er forbi, så er det Lé Beauty Academy du skal forkæles hos. Få ansigtsbehandling, massage og meget mere.

Klinik no. 29

Beliggende i Brædstrup. Hvis du skal ud til en god middag, fest eller bare har lyst til at gøre lidt ekstra for dig selv. Så skal du tage forbi Klinik no. 29, her kan du få fantastisk smukke negle.

Lynggaard Beauty

Beliggende på Asnæs. Der er også forkæles at få i Nordvestsjælland. Her kan du få masseret dine spændinger væk fra en travl hverdag.

Clinic Beauty by Kamilla

Beliggende i Odense. Her går du ind i en eksklusiv skønhedssalon. Hvis du vil gøre lidt ekstra for dig selv. I Clinic Beauty by Kamilla kan du få botox, filler, hårbehandlinger, tandblegning, spray tan og meget mere.

Rebalanced massage & velvære

Beliggende i Hvidovre. Lilla Sallai som ejer virksomheden er blandt andet uddannet virksomhedsmassør, så hun ved præcis, hvad du har brug for, for at komme af med dine arbejdsspændinger.

 

Og der er en masse andre iværksættere i hele Danmark, som står klar med et stort smil. Tag ud i de små butikker og få en oplevelse, som du sent vil glemme.