AMU-kursus | Startup Central
AMU-kurser er kurser du kan tage eller få en medarbejder til at tage for at opkvalificere dig selv eller din virksomhed.
<div class='container'>

AMU-kursus

Har du nogensinde drømt om at forbedre eller forny dine arbejdskompetencer?

Måske sidder du og mangler de kompetencer, som din virksomhed har brug for, for at den bliver en endnu mere succesfuld virksomhed. Eller måske ønsker du at få endnu mere viden, der kan være med til at sikre din fremtid på arbejdsmarkedet? Det kan også være at du vil arbejde inden for et helt nyt felt. Der kan være mange grunde til at forbedre og forny sine arbejdskompetencer.

Når du står som leder af en virksomhed, kan du have brug for at opkvalificere dig selv og dine medarbejdere. Det er uanset om du har en større virksomhed med mange ansatte, eller en lille personligejet virksomhed med få ansatte. Der er altid mulighed for at videreudvikle på dine kvalifikationer. Et AMU-kursus er rettet til både faglærte og ufaglærte, der ønsker at opnå nye kompetencer. AMU-kurser er udviklet til at efteruddanne personer med et uddannelsesniveau, der er svarende til en erhvervsuddannelse. Under et AMU- kursus vil der veksles mellem teori og praktisk undervisning.

VEU- Godtgørelse

Hvis du beslutter dig for at tage et AMU-kursus, vil du også stifte bekendtskab med VEU- godtgørelse. Det er den “løn”, du vil få af staten under dit kursusforløb. Ja, du får løn under dit AMU-kursus.

VEU- godtgørelsen skal dække de udgifter du får ved at være på kursus, når du tager kurset igennem dit arbejde eller din virksomhed. I 2022 vil du få 4.465 kroner pr. uge, svarende til 120,68 kroner i timen, når du er på AMU- kursus. Du vil altså efter 10 uger på kursus modtage via din VEU-godtgørelse 44.650, - kroner.

VEU- godtgørelse skal kompensere for den løn, du går glip af, grundet dit AMU-kursus. Du vil derfor kun modtage VEU-godtgørelse, for de timer du normalt ville have fået løn for. Du vil ikke modtage VEU-godtgørelse, hvis det valgte kursus ligger efter arbejdstid eller i weekenden. Der er dog en undtagelse. Hvis din arbejdsgiver kompenserer, de timer du bruger i din fritid på kurset, vil du godt kunne modtage VEU-godtgørelse. For at kunne modtage VEU-godtgørelse skal du være i arbejde eller selvstændig med en virksomhed, der går under dansk lovgivning og dermed har et dansk CVR-nummer.

Har du en personlig ejet virksomhed, vil du få VEU-godtgørelsen udbetalt hver uge. Hvis du derimod har et ApS, eller en anden selskabstype, vil du som virksomhed få VEU-godtgørelsen udbetalt hver måned.

Som selvstændig eller medarbejdere har du f.eks. mulighed for at tage et AMU- kursus ved trafikskolen i Esbjerg. Her kan du både tage et kursus inden for taxa, bus og lastbil, samt alle underkategorier. Udover din VEU- godtgørelse vil du, som selvstændig også modtage et tillæg på 500 kroner pr. dag til kost og logi, under dit kursus.

Du kan tage et AMU- kursus på trafikskolen i Esbjerg lige meget hvor du kommer fra i landet. Hvis du kommer langvejsfra, er der mulighed for, at du kan få et økonomisk tilskud. Der kan hjælpe på de udgifter der kommer i forbindelse med transport til dit kursussted.

Fordele ved AMU-kursus

At tage et AMU-kursus, har flere fordele for dig som selvstændig og dine medarbejdere. Du finder måske ikke lige nu tanken om lastbilkørekort super interessant og du ved ikke, hvad du skal bruge det til. Men det kan i sidste ende blive en stor hjælp for dig. Du står måske om 10 år, med en lukket virksomhed, eller du har lavet et exit. Så vil din AMU- kursus uddannelse hjælpe til at skabe nye muligheder i din nye hverdag. Det handler om at gribe chancen og benytte muligheden mens den er der.

Det er også et hack for dig, hvis virksomhed måske ikke pt. glider på skinner. Et AMU-kursus kan du tage uanset økonomiske situation. Så i stedet for at lukke din virksomhed, fordi den ikke er profitabel lige nu, så kan du opkvalificere dig imens du arbejder med din virksomhed. Dette kan du nemlig gøre med økonomisk ro i maven, fordi du får en godtgørelse, så dine udgifter kan betales.

Ved at tage et AMU- kursus opkvalificerer du dine egne og/eller dine medarbejders kompetencer. Ved at have flere uddannelser og kurser bag dig, skaber du en større sikkerhed for dig selv og dit fremtidige arbejdsliv. Du får via et AMU-kursus mange muligheder, der udelukkende vil gavne dig og som du ikke mister noget på at deltage i, tværtimod.

</div>