Advokat priser - Find en billig advokat | Startup Central
Advokater er ikke kendt for at være en billig fornøjelse - og det kan svært at angive, hvad professionel advokathjælp helt præcist koster.

Hvad koster en advokat?

Advokater er ikke kendt for at være en billig fornøjelse - og det kan svært at angive, hvad professionel advokathjælp helt præcist koster. Man kan dog oftest godt regne med, at en professionel og dygtig advokat tager mellem 1.000 kr. og 2.500 kr. i timen.

De danske advokater er samlet i flere forskellige organisationer, herunder Advokatsamfundet, men der er stadigt fri prisdannelse. Dette betyder, at en advokat selv er herre over, hvor meget eller hvor lidt, han eller hun ønsker at tage for sine ydelser, dog skal det naturligvis være inde for rimelighedens grænser. Alligevel er det dog muligt at komme med sparetips og generelle vilkår herunder for advokat priser.

Har du brug for en advokat? Gennem Ageras kan du få 3 gratis tilbud på advokater - helt uforpligtende.

Få 3 gratis tilbud på advokater

Hvad koster en advokat i timen?

Som nævnt er timeprisen for danske advokater ikke fast, men går du ud fra, at du skal betale mellem 1.000 kr. og 2.500 kr. i timen for at få professionel advokathjælp, rammer du ikke helt ved siden af. Dette er et prisforslag til en advokat - det er nemlig vigtigt at have in mente, at en advokat og en jurist ikke er det samme.

En jurist er uddannet i jura på et universitet og har en kandidatgrad heri. Det har en advokat også - og udover dette har advokaten også været fuldmægtig på et advokatkontor i 3 år. Derfor vil advokaten ofte være mere specialiseret og derfor også mere kompetent til at løse netop din problemstilling og dermed vil advokat prisen være højere.

En advokat vil oftest være dyrere end en jurist - men til gengæld kan en advokat også løse opgaven hurtigere og mere tilfredsstillende end en ikke nær så specialiseret jurist.

Hvis du eventuelt er interesseret i at vælge en jurist frem for en advokat, så sørg for at indhente prisforslag fra både en advokat og en jurist - så du er sikker på, at du rent faktisk sparer penge ved at vælge en jurist.

Faste advokat priser

Advokater i Danmark er i højere grad begyndt at køre med faste priser på visse ydelser, som fx. rådgivning til boligkøb og oprettelse af testamenter. Her kan du allerede før advokaten starter sit arbejde få den endelige pris oplyst.

Eksempler på ovenstående ydelser er blandt andet:

Den faste pris er naturligvis på betingelse af, at der er tale om en standardiseret procedure som fx oprettelsen af et testamente. Har du brug for en advokat til en unik sag, vil det ofte være umuligt at angive en fast pris til at starte med, hvorfor du må tage timelønnen som den kommer.

Man kan også risikere, at prisen for opgaven stiger. Du kan få en pris på fx. 1.500 kroner for stiftelse af et ApS, men har du også brug for rådgivning fra advokaten til skatterådgivning, rådgivning omkring alternative selskabs- og virksomhedsformer, hjælp til stiftelse af holdingselskab m.m. vil prisen hurtigt stige. Derfor anbefales der, at du afregner præcist med din advokat, hvad du ønsker rådgivning til.

Hvorfor koster advokater så meget?

Timelønnen for en advokat er højere end de flestes - og det skyldes blandt andet følgende:

  • Det tager minimum 8 år at blive advokat - og ofte mere. En 3-årig juridisk bachelor efterfulgt af en 2-årig kandidatgrad, hvorefter den jurauddannede yderligere skal have 3 år som advokatfuldmægtig på et advokatkontor. De færreste andre uddannelser tager 8 år at gennemføre – og ofte tager det også længere tid, da de færreste jurister tager alle 8 år i streg.
  • Advokater er traditionelt set forbundet med meget seriøse omstændigheder. En advokat bliver ikke kontaktet for sjov, men når en person er død, kommet til skade, når et hus skal købes, et testamente skal skrives eller lignende. Derfor ønsker kunderne også høj professionalisme af advokater til sådanne seriøse angåender, hvilket har betydet, at advokater gennem tiderne har haft store og dyre kontorer og store krav til sekretærer og andre ansatte. Alt sammen noget, der øger advokat priser.

Hjælp til at finde en advokat

Har du brug for en professionel advokat? Gennem Ageras kan du få 3 gratis tilbud på advokater - helt uforpligtende. Ageras hjælper dig med at finde dit perfekte advokat-match, der passer til netop dit behov og opgave.

Sådan virker det:

  1. Udfyld formularen på hjemmesiden.
  2. Inden for 48 timer vil du modtage 3 uforpligtende tilbud fra tre forskellige advokater.
  3. Sammenlign priser og vælg den advokat, der passer bedst til din opgave og behov.

Det er nemt, hurtigt og 100 % gratis at finde en advokat gennem Ageras. Få 3 tilbud på advokater – 100 % gratis og uforpligtende.

Få 3 gratis tilbud på advokater