9 apps jeg ikke kan undvære som iværksætter | Startup Central
Apps er fantastiske. De kan spare os tid, penge og optimere vores daglige produktivitet. Så prøv en af disse apps.

Som ny iværksætter har jeg selv rodet rundt med mange apps, både gode og mindre gode (okay, nogle var virkelig ikke til at have med at gøre) og har den vej fundet mine absolut yndlings, der gør min hverdag og virksomhed mere produktiv.

I dette indlæg vil jeg fortælle om de apps jeg ikke kan undvære i min forretning og fortælle om hvordan jeg bruger dem i min hverdag.

APPS

  • PreviewForbered dine Instagram posts.

Denne app er en game changer og min absolut yndlings. Den hjælper til at forberede posts til Instagram ved at lade dig indsætte billeder i en feed-skabelon, således du kan se hvordan billeder vil se ud på din side. Man kan også tilføje tekster, hashtags og sætte en alarm så man husker at poste. Instagram er all about looks og en gylden regel når det kommer til layout på Instagram er et sammenhængende look, altså en rød tråd i dine farver og motiver.

Når man scroller ned ad siden, må øjet således ikke forstyrres, så det er vigtigt med en glidende overgang i dine billeder. Her er den her app perfekt til at skabe det look man ønsker, inden man poster. Den har også en række ekstra features som Hashtags grupper og tutorials. Der findes 3 versioner og man kan endda vælge om man vil betale for 1 år eller hver måned. Dette er super fedt som en fattig iværksætter, da jeg ofte selv prøver nye apps og ikke gider binde mig i 1 år. Jeg har pro udgaven og den er alle pengene værd. I dag bruger jeg mere tid på denne app end jeg bruger på Instagram.

 

  • Mojo – Fede effekter til dine stories.

Mojo er en app med skabeloner og grafiske effekter til dine stories. Den er super nem at bruge og man kan gemme videoerne og genbruge dem til opslag og annoncer. Du kan poste dem direkte fra appen men vælger du at gemme dem til andet brug, så husk at Instagram køre med kvadratiske billeder således de passer dertil. Det er også en god ide at tænke over hvor du placerer teksten og hvordan billedet således vises på newsfeedet.

Det kan være noget af en udfordring at skabe kliks, hvis videoen starter med en blank side. Har du lavet en fed tekst, kan du også tage en screenshot og nøjes med at bruge billedet.

 

  • Typorama – Tekst på dine billeder.

Er du træt at kedelige ens formede tekster på dine billeder, vil jeg helt klart anbefale denne app. Den har en god variation af muligheder for forskellige typer skift og layout. Jeg bruger kun apps der er lige til og nemme at lære, da jeg ikke har tålmodighed til at bruge timer på at sætte mig ind i endnu en ny app og her blev jeg helt vildt med brugervenligheden.

Hvad der er endnu federe er, at efter du har valgt dit billede, lader den dig vælge hvad det skal bruges til, således at det passer i størrelsen til fx Facebook cover, Instagram osv.

 

  • Facebook Annonceadministrator – Når du er nysgerrig på farten.

Denne app giver dig hurtig og nemt overblik over dine Facebook Annoncer så du kan følge med, selvom du ikke sidder foran din computer. Man kan også oprette annoncer, sætte dem på pause og se tidligere annoncer. Jeg er vild med denne app, da jeg elsker at følge med i mine annoncer uanset hvor jeg er.

Okay, jeg er super nysgerrig og vil være sikker på at jeg får noget for mine penge. Som ny iværksætter er budgettet ofte meget begrænset, så jeg følger gerne med hele tiden, så jeg kan justere hurtigt hvis nødvendigt.

 

  • YouTube – Lær’ om alting!

Let’s face it. Der er uendelig mange ting at sætte sig ind i som iværksætter og det kan oftest føles totalt uoverskueligt. Vil du spare penge og samtidig udvikle dine kompetencer, vil jeg altid anbefale at lære at gøre tingene selv. Så meget som muligt i hvert fald.

Jeg elsker YouTube! Jeg har oftest siddet fast i en opgave fordi jeg ikke anede hvordan man gjorde med et bestemt system eller opsætning. På YouTube kan man finde videoer og tutorials om pænt meget alt! Jeg lærte bl.a. at opsætte mine egne google annoncer, shopping annoncer, opsætte automations i ActiveCampaign til nye tilmeldte, tage produkt billeder og meget mere.

Det er helt normalt at der er mange ting man ikke ved som ny iværksætter, det heldige er dog, at der er nogen der ved hvad du skal vide. Lær fra dem og være aldrig bange for at være opsøgende. Det er dit ansvar at lære de ting du skal bruge i din virksomhed.

 

  • Calm – Stress af.

Vi ved vist alle sammen godt at iværksætteri kan være stressfuldt. Der er så mange ting at nå og holde styr på, at man ofte glemmer at stoppe op og trække vejret. Stress kan stjæle dit overblik og energi og det er derfor vigtigt at stoppe op og fokusere på dig selv.

En bil skal jo også fyldes med benzin for at køre optimalt. Man kan strække den langt, men på et tidspunkt løber man tør. Man kan også tænke på sit mentale helbred som når man er ude at løbe. Du kan sikkert løbe meget hurtigt i få minutter, men oftest er man derefter total forpustet og træt efterfølgende og man nåede egentlig ikke særlig langt. Går man derimod med en fast rolig fart, når man meget længere. Og det er til at holde til i længden.

Tag et par minutter for dig selv og brug Calm appen til at øve din vejrtrækning. Åbn appen og gå ind i mere nede i højre hjørne. Tryk på Breathing exercise og vælg antal minutter. Der er ikke det store forbundet med denne øvelse, så gør det gerne hver dag også selvom det bare er mens du sidder på toilettet. Det gør underværker.

 

  • Screenshotter – Separat app til dine screenshots.

Denne app frigør plads på din telefon ved at opbevare dine screenshots og lade dig slette dem fra dit fotoalbum. Hvis du ligesom mig elsker at tage screenshots af ting der inspirerer og motivere dig, er denne app en perfekt måde at organisere disse billeder på. Man kan derudover oprette mapper og derved holde styr på kategorier/emner osv.

 

  • ScanPro – Lav billeder om til PDF-filer.

Jeg har været overlykkelig siden jeg lærte denne app at kende. Du tager blot et billede at fx et dokument og så konverterer den automatisk det billede om til en pdf-fil. Du kan gemme billedet i appen eller sende det til din mail. Jeg har ofte brugt den, hvis jeg skulle sende kontrakter eller andre fysiske dokumenter. Prøv den, du kommer ikke til at fortryde det.

 

  • Uniqkey Den husker dine koder for dig.

Har du, ligesom mig, også 100 koder du skal huske på og tit måtte udskyde en opgave fordi du ikke kan huske dit login. Uniqkey to the rescue! Denne app samler dine koder for dig, så du altid har adgang til dem. Den installeres på din computer, hvortil du har adgang til koderne på din app.

Et godt tip er, ikke at glemme login’et til selve Uniqkey. Det skete for mig forleden og jeg var dermed total låst ude. Dette er en af de apps jeg bruger lidt løst, igen er jeg dårlig til at sætte mig ind i apps, men den har også nogle rigtig gode egenskaber der kan skabe ekstra sikkerhed mod hacking. Dem må jeg lige have læst op på.

 

Disse 9 apps er blot dem jeg bruger i min hverdag. Der findes mange flere derude til alle mulige formål. Jeg vil i hvert fald anbefale disse, da jeg selv ved hvor meget tid det kan tage at prøve sig frem og tiden kan ofte være brugt meget bedre. Uanset om du er nystartet eller har været iværksætter længe, er produktivitet, vækst og optimering altid noget der er godt at holde fokus på. Så jeg håber jeg har sparet dig for bare lidt af din dyrebare tid og penge med disse anbefalinger.

Held og lykke med din virksomhed og husk at du gør det skide godt!