6 ting du ikke skal gøre, når du laver influencer kampagner | Startup Central
Der er mange ting at holde styr på, når du laver influencer kampagner. Her får du 6 ting som du ikke må gøre eller overse, når du laver influencer kampagner på Instagram.

Der er mange ting at holde styr på, når du skal køre en influencer kampagne, og i farten kan der ske fejl, som gør det svært at opnå en succesfuld kampagne. Dette blogindlæg fokuserer på 6 ting, du ikke må gøre eller overse, når du laver influencer kampagner på Instagram.

1. Fokusere udelukkende på følgerantal

At finde den eller de rigtige influencere til din kampagne er det allervigtigste for, at kampagnen bliver en succes. Og jeg ser mange, som stadig udelukkende kigger på influencerens følgerantal. Det er en af de største fejl, du kan lave. Fordi influenceren kan have nok så mange følgere, men hvis de ikke når ud til de følgere…så er det jo ligegyldigt!

Der er en række kvalitative og kvantitative parametre, du skal have i baghovedet afhængig af, hvad dit formål med kampagnen er.

Det er først og fremmest vigtigere, at influenceren har en god reach efficiency rate. Den fortæller, hvor stor en del af sine følgere, som influenceren rent faktisk kommer ud til. En god reach efficiency rate skal ligge på over 50 %, og jo højere, jo bedre! Det er vigtigt, at den er høj for at have det bedste udgangspunkt for konvertere, men også for at nå så mange som muligt med dit budskab. Andre kvantitative parametre kan være: engagement rate og demografi på følgerskaren. Kvalitative parametre kan være: influencerens værdier, visuelle stil og andre samarbejdspartnere.

2. Tage den første og bedste influencer uden at se på data

Denne hænger en smule sammen med den første, men fortjener alligevel sit eget punkt. Medmindre man kun er ude efter at få content ud af samarbejdet, som man kan poste på egne platforme, så kan det ikke understreges nok, hvor vigtigt det er at se på influencerens samlede datasæt/mediekit.

Du skal bl.a. se på den føromtalte reach efficiency rate. Den skal som minimum ligge mellem 45-60 %, men meget gerne være endnu højere. Det kan også være vigtigt at kigge på engagement rate. Hvad den skal ligge på, afhænger af hvor stor influenceren er. Hvis du markedsfører til en dansk målgruppe, så vil jeg også anbefale, at minimum 70 % af følgerne kommer fra Danmark – jo højere, jo bedre. På den måde kan du også forsøge at undgå falske følgere. Derudover skal du kigge på følgerskarens køn, alder og interesser. Jo mere homogen følgerskaren er, jo bedre for din kampagne. Og så skal den selvfølgelig matche din målgruppe!

Hvis du ikke har adgang til et dataværktøj, som kan se alle disse tal, så bed om screenshots af influencerens mediekit.

3. Glemme at aktivere rabatkoder

Det er en klassiker, hvis du kører en salgskampagne. Og det er altså bare supertræls. Både for dig og influenceren, som bliver lagt ned i indbakken. Så husk at have styr på dit eget setup, og tjek at rabatkoder er aktiveret, inden kampagnen går i gang. Det ødelægger oplevelsen for køberen/følgeren, hvis rabatkoden ikke virker, når de har taget turen ind på din hjemmeside.

Det samme gælder evt. links og UTM-links – de skal selvfølgelig fungere 😊

4. Glemme at have styr på egne platforme

Influenceren kan lave nok så fed reklame for din virksomhed – men hvis din landingpage ikke fører oplevelsen videre, kan det hele falde til jorden. Jeg ser ofte, at influenceren formår at skabe mange klik ind til hjemmesiden, men det ikke bliver konverteret til et salg. Og det er oftest ikke noget, influenceren kan gøre noget ved. Men det kan du. Husk, at det skal være en samlet oplevelse, og skab en fed landingpage i samme univers som kampagnen. Det kan fx være med ”Her er Katrines favoritter”, som viser influencerens favoritting på din hjemmeside. Gør det nemt for følgeren at købe! Det bliver endnu mere interessant, når følgeren får muligheden for at shoppe direkte gennem Instagram – det er på trapperne! Men indtil da er det altså enormt vigtigt, at du har styr på kunderejsen hele vejen.

5. Undlade reklamemarkering

Den her del skal der bare være styr på. Punktum. Det falder negativt tilbage på din virksomhed, hvis influenceren ikke reklamemarkerer korrekt, så hold gerne øje med, at de gør det rigtigt. Der ligger nogle rigtig gode guides til emnet hos Forbrugerombudsmanden.

Der er kun to godkendte reklamemarkeringer, og det er ordene: Reklame og Annonce. Det skal stå som det første i et opslag, og på stories skal det stå tydeligt på samtlige stories. Det er også vigtigt, at man kan se, hvem der reklameres for – det er også en stor fordel for din virksomhed 😊 ”Betalt partnerskab”-funktionen er Forbrugerombudsmanden ved at kigge på, men for nu går den også som reklamemarkering. Man kan altid holde sig opdateret på reglerne inde på deres hjemmeside. Husk generelt at holde dig opdateret på den nyeste lovgivning. Fx er der kommet bestemmelser omkring markedsføring af bæredygtige produkter, produkter til børn og markedsføring af fødevarer.

6. Glemme at evaluere på kampagnen efterfølgende

Til sidst ser jeg desværre også mange, som glemmer at evaluere deres kampagne, når den er færdig. Og det er bare så ærgerligt, for så ved du ikke, hvad du kan gøre bedre til en anden gang. Du lærer både af gode og dårlige kampagner. For at kunne evaluere rigtigt er det vigtigt, at man har defineret sit formål med kampagnen til en start. Og derefter samler man op på reach, engagement rate, salg, trafik osv.

Husk både at måle på influencerens indhold, men også på dine egne platforme såsom hjemmesiden. Jeg ser ofte, at man udelukkende kigger på influencerens performance på fx Instagram, men det er jo mindst lige så vigtigt at kigge på egne platforme. Fx kan influenceren godt have generet mange klik til hjemmesiden, og også konverteret mange salg – men kurvstørrelsen har været lille. Så skal man skrue sin kampagne sammen på en anden måde næste gang med nogle andre produkter fx.