Anders Fogh

Grundlæggende er jeg imod at man afskaffede IVS. Dette skyldes flere ting – blandt andet, at man ikke arbejdede hårdere for at lave stramninger og komme svindel til livs. For mig er det dog i højere grad trist, at man ikke har opvejet de negative problemstillinger med de succeser, som IVS’erne også var grundlag for.

Der findes rigtig mange iværksættere, som stiftede et IVS med gode intentioner og det er netop de mennesker, der er blevet brændemærket af offentligheden. Vi har en tendens til, både fra politisk side men også via medierne, at fokusere på svindlerne og de negative historier, frem for de succeshistorier, som IVS’erne frembragte.

Igennem mit virke i Startup Central møder jeg utroligt mange dedikerede og dygtige iværksætter, som kun har gode intentioner med deres virksomheder. Et eksempel er to 18-årige gutter med passion og lyst, der har stiftet en virksomhed. Det har reelt set kun været muligt med hjælp fra IVS. De har nu fået en 3. part med og kan snart lancere deres virksomhed for offentligheden. Hvorfor har man ikke ønsket at beskytte denne type initiativer, fra unge mennesker?  

Hans Kristian Skibby har ret i at iværksættere skal have hånden på kogepladen, men hvem skal bestemme hvor meget de skal risikere? Det er iværksættere, der skaber det arbejdsmarked vi befinder os på og dermed også den velfærdsstat, der danner grundlag for vores samfund – lad os nu hjælpe dem til vækst!

Ikke alle har friværdi i huset til at finde 40.000. På den baggrund er tanken med 15.000kr for et ApS sikkert en fin idé, men frem for at vi skal gøre os kloge på hvor meget det bør koste, skal vi så ikke tage fat i de unge og spørge dem? Kan de finde 15.000kr?

Det er de unge mennesker, som skal udvikle samfundet og ikke mindst være spydspidsen på den grønne omstilling. Har Hr. Simon Kollerup haft dem i dialog? Har han for den sags skyld haft nogen af de 32.045 nye virksomheder fra 2019 i dialog? Det er nødvendigt, hvis vi skal skabe de optimale forhold for nye danske virksomheder.

//Anders Fogh

 Founder & CEO Startup Central