Anders Fogh

Der findes flere bøg om ledelse end vi kan tælle til, så hvorfor tør vi så at bringe et indlæg om netop dette emne? Det gør vi fordi vi mener at ledelse ofte over kompliceres, og derfor kan det blive svært for en iværksætter at løfte sit team og første medarbejdere.

Dette indlæg vil udelukkende tage udgangspunkt i at være leder i en iværksættervirksomhed, hvor du oplever at have dine ansatte helt tæt på dig. Dette indlæg er dermed vores bud på hvordan du skaber en ledelsesstil, som vil gavne dig og dit team.

Vær en leder du selv vil arbejde for

Dit team vil altid se op til lederen, om end du er yngre end dit team. Derfor skal du være den type leder, som du selv vil arbejde for.
Ingen syntes det er særlig fedt, hvis chefen kommer dumpende i løbet af dagen og hvis chefen ikke deltager i de opgaver, som skal løftes i en virksomhed. Når du er iværksætter, skal du motivere dine medarbejder og det gør du ikke altid via gode taler, du gør det ved at gå forrest.
Vær ærlig som leder, i en mindre/ iværksætter-virksomhed kender dine medarbejder ofte tallene og virkeligheden ligeså godt som dig. Derfor er det vigtigt at involvere dem i optimeringen, processerne og udviklingen i virksomheden.
Involver dig i opgaverne på tværs af kompetencer og skab en kultur, som du kan være stolt af.

Det er en læringsproces
Som leder i din egen virksomhed, kan det være første gang du prøver at have ansatte. Her skal du vide, at der indgår en læringsproces. Du kan være i besiddelse af de rette kompetencer, til at lede, men ingen er født til at være en god leder. Det er noget du lærer ved at begå fejl på din rejse. Husk i den kontekst, at alle kommer til at begå fejl under vejs.
Du vil blive overrasket over, hvor meget dine medarbejdere sætter pris på, at du er ærlig omkring det faktum at du også kan lave en fejl.

Acceptere du vil fejle
Det letteste i verden er at fejle, derfor skal du acceptere at det sker.
Du vil på et tidspunkt måske rykke virksomheden i en forkert retning, og det sker. Du tager dine beslutninger ud fra din bedste overbevisning og derfor kan du sagtens dele den reelle virkelighed med dine medarbejdere.
På et tidspunkt vil du også ansætte forkert og finde en profil hvor matchet til teamet er helt forkert. I denne situation vil jeg anbefale dig at fortælle vedkommende, at du begik en fejl i stedet for at pakke det ind.
Du har et ansvar for dine medarbejder, virksomheden, dig selv og at find medarbejdere, som kan bidrage på evner, men også på sociale kompetencer. I en iværksættervirksomhed bliver alle på teamet en del af en ”familie” og det er din opgave som ”familiens” overhoved, at skabe et sted hvor du tør indrømme dine fejl, så vil dine medarbejdere ligeledes turde at indrømme deres fejl.

Motivere dine medarbejdere på deres måde
Alle mennesker er forskellige, men i en iværksætter virksomhed er det sjældent en høj løn, der motiverer medarbejderne. Det er derimod ofte konceptet eller den indflydelse dine medarbejder har på virksomheden, der skaber motivationen.
Jeg har været inde på det, men jeg vil gerne understreg, hvor vigtigt det er, at involver dit team i beslutningsprocesserne og den resultatorienteret tilgang. Tag dem med til møder, som de kan bidrage til. Tro på at dine medarbejdere kan skabe værdig på egen hånd og vis dem tillid.
Det koster ikke noget at skabe en kultur, som alle kan stå inden for. Skab derfor de værdier teamet ønsker og skab dermed de resultater du gerne vil se.

Invester i dit team!
Det ord kan gøre ondt i denne henvisning, men det er ikke kroner øre jeg mener her, men lad dine medarbejdere mærke, at du værdsætter deres tid og rolle hos dig.
Når man er iværksætter, betyder hver mønt noget, så hvad kan du gøre for at dit team mærker, at du invester i dem?
Find kurser, som er gratis i form af webinar, giv dine medarbejdere muligheden for at spille dart, giv dem frokost en gang om ugen e.l.
Tag en teambuilding tur (ikke nødvendigvis noget vildt). Det kan være en tur hjem til dig, med en håndfuld bajer til alle, pølser og brød. Det vigtige er, at i kommer tættere på hinanden.

Skab en kultur alle tror på.

Dette indlæg er skrevet af
CEO & Stifter af Startup Central
Anders Fogh

Du kan kontakte mig på alle sociale medier eller på:
Email: info@startupcentral.dk
Telefon: 29290113