Anders Fogh

Bare det du har lysten til at starte din egen business, betyder du er på rette spor? Hvordan finder du så den idé, du kan holde fast i?

Jeg bliver tit opsøgt af unge iværksættere som gerne vil starte deres første forretning og lysten til at få deres ejet CVR, vil drive dem et rigtig langt stykke vej. Lysten vil være en vigtig drivkraft og en værdi som vi alle vil nyde godt af, både fremtidige ansatte men også kunderne.

Mit bedste råd til dig som vil være selvstændig eller iværksætter, er følgende: ”Start hvor dine interessere ligger, der hvor du har en ekspertise. Hvad end dette er indenfor enten branche, produkt eller noget helt tredje”.

Grunden til dette er, at når du har en form for insiderviden eller blot generelt gode skills inden for et område. Hvis du starter indenfor din private interesse, så er det lettere for dig at komme i gang. Hvis din interesse er inden for håndbold, så find ud af hvordan du kan gøre noget ekstraordinært for sporten. Du kan måske gøre nogle processer nemmere for klubberne. Du kender sporten, hvor kunne du forbedre den rent forretningsmæssigt.

Selvom du starter i dine aftentimer, på deltid eller lignende, så vil du leve og ånde din nye virksomhed og den vil tage tid løbende, fordi den forhåbentligt vokser. En forretning inden for dit interesseområde vil dermed gøre det lettere at bruge ekstra tid på, fordi det føles som en hobby.

Næste gode råd jeg vil give dig, er: Tænk stort, men start småt!

Det kan være i modstrid med hvad du hører i medierne, om at du skal satse alt og springe ud i det, med andre ord, lære at flyve ved at falde. Når vi taler dit første CVR, kan det være en god start at tage det i dit helt ejet tempo.

Når du tænker stort, men tager et skridt af gang så skaber du succes på en måde, hvor du kan følge med hele vejen. Du vil før eller siden træde benhårdt på speederen, og så kan det gå stærkt derfra!

Med det mener jeg drop ikke dit job før du er sikker på du kan betale dine regninger, for den indtægt din virksomhed laver, men trap i stedet ned på dit arbejde. Du kan informere din chef om du vil starte et sideprojekt og at det ikke umildbart vil påvirke din arbejdsgang. Du kan senere anmode om deltid, for dernæst at forlade din stilling.

Måtte du sidde på en skolebænk så ville jeg gå hårdt efter at blive iværksætter, fremfor at tage et studie job som fx tjener. Sådan et studiejob giver få kompetencer inden for iværksætteri (Medmindre du vil starte en restaurant)

Rom blev ikke bygget på en dag. Dine første cases eller kunder skal du bruge til din portofolie, så du kan fremvise deres resultater, hvis du laver marketing eller konsultation.

Du skal stadig tænke på det mål du måtte have, om du vil være den største undertøjproducent eller verdens bedste mental coach, for elite sportsudøvere, så kan du blive det! Det handler bare om at lykkes med de opgaver, som du sætter dig for at udføre. På den måde vil din succes brede sig som ringe i vandet, specielt hvis du får fortalt omverden om dine opgaver og det arbejde du laver.

 

Dette indlæg er skrevet af

CEO & Stifter af Startup Central
Anders Fogh