Anders Fogh

Dette er indlæg er henvendt til mindre virksomheder og iværksættere og er baseret på egne oplevelser.

Der findes mange rigtig gode personligheds- og personaletest du kan købe. Jeg har dog en personlig holdning som siger, at når teamet er under 10 medarbejdere, så vil jeg brug min mavefornemmelse, i forhold til at finde den stærkeste profil under en ansættelsessamtale.

Som iværksætter er den stærkeste profil ikke altid den med de vildeste kompetencer (Jep jeg sagde det!) Du kommer til at forlange meget af vedkommende de første år, og derfor skal der bruges meget tid til at forstå den personen som du vælger at ansætte. Dermed ikke sagt du skal tage den med de dårligst faglige kompetencer, bare fordi du kan lide vedkommende. Det skal være et match af faglighed og personlighed.

Det er en svær og vigtig rolle, som leder/ejer i en virksomhed og som iværksætter har rollen også økonomiske konsekvenser. Det kan tage lang tid før en medarbejder er inden i sin nye rolle. Det kan tage lang tid at lærer din virksomhed at kende, af mange forskellige årsager, fx fordi du er first mover e.l.

Kontrakter
Vi har selvfølgelig ansættelseskontrakter til dig, som medlem af Startup Central, både på timebasis, praktikant eller fuldtidsmedarbejder. Ring endelig til os hvis du måtte have nogle spørgsmål, ellers så er du velkommen til at læse videre.

Tag fat i vores partner LegalUp hvis der skulle være spørgsmål til noget dybere juridiske arbejde.

Vores coaches kan også støtte dig i processen om at finde nye ansætte, her kan vi b.la. anbefale Alexander Kragh, som er co-founder af rekrutteringsselskabet Statum.

Hvad kan du gøre?
Dette kan være din første ansættelse, og derfor skal du lave introen til virksomheden lettest muligt, det vil sige lav en guide.

Giv vedkommende adgang til de opgaver du ønsker der skal arbejdes med.
Husk du skal være rimelig, som ny ansat er hele grundlaget for starten meget usikker, da de fleste ikke føler sig trykke med nye systemer mm.

Tag dig god tid, sæt dig ned og brug den tid du føler er passende, i forhold til din nye medarbejders forståelse af virksomheden. Lær din medarbejder at kende – også på et personligt plan. På den måde forstår du også hvad der måtte fylde i din medarbejders privatliv. Du kan lige så godt indstille dig på, at i kommer så tæt på hinanden, at i ikke kan skjule noget, så tag dig tiden til at lære vedkommende at kende.

Lav et opgaveark, og gør det klart at du forventer at modtage et hav af spørgsmål, og at der findes ikke dumme spørgsmål.

Hvordan ved jeg at jeg ansætter den rigtige?
Det gør du ikke. Ja hårdt svar, men der er jo en god grund til at rekrutteringsbranchen er voksende og hård. Der er flere personligheds- og medarbejdertests du kan lave som måske kan hjælpe dig.

I nogle virksomheder tager det op til 6 måneder før en medarbejder er rentabel, derfor skal du også være rimelig overfor dig selv og den du ansætter. Det vil tage tid og det er din opgave at skabe et rart arbejdsmiljø. Dette er vigtigt, så i kan holde rejsen ude sammen – det handler om at nyde den rejse i skal på sammen.

Du vil ansætte forkert før eller siden, og det er en fordel for dig at tage fuldt ansvar overfor en medarbejder, hvis matchet ikke er der. Det er din opgave som chef at få det optimale ud af en medarbejder.

Vi har også prøvet at ramme forkert, og det vigtigst her er at hjælpe hinanden videre til den næste succes, for at skabe det bedst mulige udgangspunkt for virksomheden.

Dette indlæg er skrevet af
CEO & stifter
Anders Fogh

Du er velkommen til at finde mig på de sociale medier
Email: info@startupcentral.dk
Telefon:29290113